Connect with us

Upišite traženi pojam

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Top Tema

SDP ZAGREB: BANDIĆEVA SMRT NE ZNAČI DA INTERESNE SKUPINE NE UPRAVLJAJU ZAGREBOM

Iz zagrebačkog SDP-a poručili su u ponedjeljak da smrt gradonačelnika Milana Bandića ne znači da su interesne skupine prestale upravljati Zagrebom i da se donose odluke u interesu građana, a ne privatnog interesa.

SDP-ov gradski zastupnik Darko Liović se na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine osvrnuo na točku o kupnji nekretnine na području Peščenice -Žitnjak za potrebe dječjeg vrtića i to za 2400 eura po četvornom metru.

Radi se, tvrdi, o poznatom obrascu i istoj firmi iz GIP-Pionir grupacije koja to prodaje Zagrebu.

“Smrt gradonačelnika ne znači da su interesne skupine prestale upravljati Zagrebom i da su odluke u interesu građana, a ne privatnog interesa”, istaknuo je Liović.

Najednom se, navodi, pojavi velika potreba za dječjim vrtićem, uđe se u dugogodišnji najam od pet godina, a onda, da bi se izbjeglo raspisivanje natječaja, potpiše se da se dugoročni najam pretvara u kupnju i time je sve zakonski pokriveno, “no interes građana trpi”.

Uvjeren je da Bandićeva smrt neće promijeniti obrazac ponašanja ove gradske uprave, pa tako plan gradske imovine za 2021. ne govori apsolutno ništa, već se radi o “popisu deklarativnih mjera u kojima imamo dnevni opis posla službenika koji rade u uredu za upravljanje imovinom”.

Liović gradskoj upravi zamjera i da u planu nema “niti slova” o prodaji vrijedne gradske imovine – Zagrepčanke, Gredelja i Paromlina te načinu na koji Zagreb namjerava prihodovati 1,3 milijardi kuna u proračunu na prodaji tih nekretnina.

SDP-ov gradski zastupnik Saša Molan osvrnuo se na točku oko pročišćivača otpadnih voda, poručivši da je to najbolja slika kako funkcionira, radi i kakvu štetu je radila svih ovih godina koalicija HDZ-a i stranke Bandić Milan 365.

“Na ovom primjeru se vidi kako se ne poštuje procedura, zakoni, ne radi u javnom interesu. Ovo je jedan tipičan primjer koji će građane koštati, kao i mnogi projekti dosad”, rekao je Molan.

U dokumentima je, istaknuo je, stajalo da je procjena dogradnje trećeg stupnja pročišćavanja otpadnih voda oko 45 milijuna eura, a sad je 54 milijuna eura. Još 50 milijuna kuna godišnje će dobiti koncesionar, a građani platiti najmanje 70 milijuna eura, upozorio je.

SDP-ov Matej Mišić osvrnuo se na nagradu “Zagrepčanka godine” koju treba dobiti ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“” Alemka Markotić, najavivši da Klub SDP-a neće podržati tu točku.

Tu nagradu bi, smatra, trebala dobiti osoba oko koje postoji konsenzus u javnosti i koja je svojim djelovanje tu nagradu zaslužila.

U gradskom SDP-u smatraju da Markotić nagradu nije zaslužila zbog, kako kažu, kompromitacije vlastitog rada posljednjih mjeseci i činjenice da je bila uključena u dvije afere, sudjelujući u kršenju epidemioloških mjera na misnom slavlju te cijepljenjem vlastite majke preko reda.

Izvor: SDP

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti

Vijesti

Saborska zastupnica SDP-a, prim.dr.sc. Andreja Marić u slobodnom se govoru osvrnula na namjeru zabrane konzumacije energetskih pića maloljetnicima od strane Ministarstva zdravstva – što...

Kultura

Manifestacija Advent Zagreb od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. ponudit će najbogatiji program do sada s više od sto koncerata i raznih...

Vijesti

Saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić izvijestila je da Klub SDP-a predlaže izmjene Zakona o osobnoj asistenciji i Zakona o socijalnoj skrbi kojim sprječava da...