MINISTAR ALADROVIĆ: Uvodimo COVID potvrde u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi od 1. listopada

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je u središnjem Dnevniku HTV-a najavio uvođenje COVID potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi najvjerojatnije od 1. listopada. “Možemo vidjeti da susjedne zemlje imaju mnogo ekstenzivniju primjenu covid potvrda od nas. Mi smo se odlučili za uvođenje u zdravstvenom sustavu i sustavu […]

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je u središnjem Dnevniku HTV-a najavio uvođenje COVID potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi najvjerojatnije od 1. listopada.

“Možemo vidjeti da susjedne zemlje imaju mnogo ekstenzivniju primjenu covid potvrda od nas. Mi smo se odlučili za uvođenje u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi. Vezano uz sustav socijalne skrbi, covid potvrde će biti obvezne za sve one koji su zaposlenici u sustavu – bilo privatnom bilo javnom. S druge strane, za određene korisničke skupine, naravno one najmlađe, neće biti obvezne, ali za domove za starije i nemoćne koji su i najugroženiji i čija je stopa mortaliteta najviša – potvrde će biti obvezne od 1. listopada, odnosno od datuma kada će se uvesti i u zdravstvu. Mi sada pretpostavljamo da će to biti 1. listopada”, rekao je ministar Aladrović.

“Mi smo od početka zauzeli stav o obveznom cijepljenju. Mi ga ne propagiramo i ne želimo ga uvesti i ja se nadam da odgovornošću naših građana niti nećemo ga uvesti. Međutim, covid potvrde su nekakva najblaža moguća mjera koju u ovom trenutku možemo uvesti kako bismo postigli visok stupanj zaštite korisničkih skupina u, prije svega, ova dva resora, a ukoliko bude potrebe i drugdje, što će se odlučiti ovisno o kretanju epidemiološke situacije i sukladno savjetima stručnjaka”, dodao je.

Izvor: Hina/Vlada RH

POPULARNE KATEGORIJE