Connect with us

Upišite traženi pojam

foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Vijesti

HŽ: Besplatan prijevoz za građane Banovine do 1. listopada

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su u ponedjeljak da se do 1. listopada stanovnicima potresom pogođene Banovine i pripadnicima službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete produljuje pravo na besplatan prijevoz.

U skladu sa zaključkom Vlade, HŽ Putnički prijevoz i dalje osigurava besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskoga crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete. Besplatan prijevoz bit će osiguran do 1. listopada 2021., navodi se u priopćenju.

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Republike Hrvatske, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.

Volonteri Hrvatskoga crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete imaju pravo na besplatan prijevoz prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.

Stanovnici i pripadnici spomenutih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku, priopćeno je iz HŽ-a.

Izvor: Hina

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Povezane vijesti

Politika

“Ako imamo dobro obrazovanje, kvalitetan sustav, osigurane preduvjete, sigurnost, odličnu infrastrukturu i kvalitetne školske programe, onda mi radimo pravu investiciju u budućnost hrvatskoga društva,...

Ostale vijesti

Redakcija portala Objektivno.hr pridružuje se čestitkama JANAF-ovim hrabrim vatrogascima i radnicima!

Top Tema

Godinudana nakon razornog potresa na Baniji znanstvenici s Geofizičkog zavoda, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Iva Dasović, Davorka Herak, Marijan...

Ostale vijesti

Godinu dana nakon razornog potresa koji je pogodio Baniju obnova pogođenih gradova i sela još uvijek nije krenula.