Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: privatna arhiva

Top Tema

EKSKLUZIVNI INTERVJU NINOSLAV VRANJEŠ, diplomirani inženjer kandidat za potpredsjednika zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a

”Prostora i vremena za još jedan eksperiment nema. Sada je vrijeme za korjenite promjene!”

Ninoslav Vranješ diplomirani je inženjer elektrotehnike i jedan od stotinjak senior project managera u Hrvatskoj s certifikatom za upravljanje projektima IPMA Level B. Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u kandidat je za potpredsjednika GO HDZ Grada Zagreba  u timu dr. Pave Kostopeča. Dugogodišnji je tajnik i potpredsjednik najvećeg odbora gradske četvrti HDZ-a, onog u Gornjoj Dubravi, a njegova poslovna karijera broji 20-ak godina iskustva u planiranju i vođenju velikih infrastrukturnih projekata u nacionalnim i multinacionalnim kompanijama.

Iz kojeg ste razlog istaknuli kandidaturu na predstojećim unutarstranačkim izborima po  pitanju biranja novog vodstva zagrebačkog HDZ-a?

Moj dugogodišnji aktivni rad na terenu, svakodnevni susreti sa Zagrepčankama i Zagrepčanima te članicama i članovima moje stranke poticaj su da krenemo u promjenu na dobrobit Zagreba. To može naš tim okupljen oko dr. Pave Kostopeča – mi smo dugogodišnji suradnici, nismo se okupili jučer. Među našim stranačkim prijateljicama i prijateljima prepoznati smo kao jedan kompaktni tim, tim koji ima strategiju s jasno zadanim ciljevima koji će promijeniti status i položaj Hrvatske demokratske zajednice u našoj hrvatskoj metropoli, a samim time i političku situaciju u Zagrebu.

Koja je Vaša uloga i područje djelovanja u timu koji nosi promjenu?

Moje dugogodišnje iskustvo i rad naučili su me da je svakom projektu potrebno pristupiti krajnje ozbiljno i pravovremeno. Od ad hoc rješenja kojima svjedočimo niz godina rezultata nema i to želimo promijeniti. To možemo postići sustavnim pristupom i jasno definiranim strateškim odrednicama koje naš tim posjeduje. Prostora i vremena za još jedan eksperiment nema. Sada je vrijeme za korjenite promjene. Gradska organizacija HDZ-a u Zagrebu ne može i ne smije sam sebi biti svrha – naša politička obitelj u Zagrebu ima više od 18 tisuća članica i članova i svatko od njih treba biti uključen – svaki dan. Kao budući potpredsjednik GO HDZ-a nastojat ću utjecati na uspostavu dokumentiranog sustava upravljanja  organizacijom rada i ljudima – našim članovima!

S dr. Kostopečom i članovima vašeg tima surađujete već duže vrijeme?

Da, i to je ono što nas čini najboljim izborom – dokazani smo tim ljudi koji u ovu izbornu utakmicu ulazi pripremljen s jasnom vizijom i ne samo srcem već i znanjem upravljanja s podosta političkih utakmica u nogama. Te utakmice smo odrađivali zajedno s dr. Kostopečom kroz niz aktivnosti prikupljanja kvalitetnog tima i sudjelovanja u izbornim ciklusima i političkim pobjedama preuzimanja vlasti na nižim razinama – temeljni i područni odbori unutar stranke i gradskih struktura. Isto tako, moram istaknuti kako je u mojoj gradskoj  četvrti izrazito važno da ima mogućnost podržati kandidata i tim koji je s ljudima u neprestanoj interakciji, ali, ta interaktivnost je svakako prisutna i u drugim dijelovima mojeg Zagreba na čemu ovaj tim posebno inzistira.

Kritike na suradnju s bivšim vodstvom Grada Zagreba, a posebno kroz značajne projekte u Skupštini su višestruko jasno komunicirane od strane dr. Kostopeča. Koji je Vaš stav u odnosu na trenutnu gradsku vlast?

Građani grada Zagreba izabrali su trenutnu vlast sukladno političkom trenutku i problemima koji su se nagomilali kroz dvadeset godina lošeg i nepotizmom obilježenog upravljanja Gradom i svim povezanim institucijama i tvrtkama. Opcija koju je predvodio novoizabrani gradonačelnik sve više pokazuje kako je jednostavno i lako biti u opoziciji i predvodnik aktivističkih skupina budući se koncentriraš samo na jedan problem i ne nosiš cjelokupnu odgovornost za upravljanje Gradom. Sada se to promijenilo i možemo vidjeti da su nepripremljeni za upravljanje, pa čak se postavlja i pitanje kompetentnosti za upravljanje ovako složenim sustavom kao što je Grad Zagreb, preuzeli vlast u Gradu Zagrebu. U kampanji se puno govorilo o promjenama modela poslovanja i upravljanja Gradom i Holdingom, no nažalost ne vidi se baš nešto ta namjera kroz poteze koje čine i koji se ogledaju u imenovanjima i laganoj rekonstrukciji gradske uprave iz koje se samo vidi preslagivanje unutar istih gabarita i velik broj populističkih mjera koje sigurno nisu ključ uspješnog upravljanja Gradom. Osim toga odmah je krenuo imperativ na njihov populističko zeleno-lijevi politički svjetonazor u kojem građani Zagreba gledaju jedan igrokaz u kojem je radnja isključivo temeljena na ideološkim i demagoškim tezama, a o projektnom pristupu i konkretnim projektima i mjerama, koje su temelj uspješnog upravljanja – nema ništa!

Želite li nešto posebno poručiti članicama i članovima HDZ-a?

Gradska organizacija HDZ-a s novim vodstvom, na čelu s dr. Pavom Kostopečom, svim članovima HDZ-a Grada Zagreba pružit će mogućnost participacije u kreiranju novih i konkretnih ideja. Za sve članice i članove naše stranke poziv je jasan – svaki član stranke i svaki građanin ovog grada dobrodošao je – vrata naše Gundulićeve za sve ćemo širom otvoriti, a posebno ćemo privlačiti mlade koji su naša sadašnjost i budućnost. Naša brojna stranačka mladež mora u predstojećem izbornom procesu osjetiti i konzumirati demokraciju na način da 17. listopada svojom voljom i svojom odlukom iskažu isključivo svoje mišljenje. Vjerujem kako će upravo kroz njih zagrebački HDZ proslaviti demokraciju i jasno podržati promjenu koju nudi naš tim okupljen oko dr. Kostopeča!

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...

Vijesti

Pilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda, proveden ove godine u pet županija, pokazao je da više od dvije trećine pregledanih građana ima zdravstvene probleme te...

Vijesti

Ministar financija Marko Primorac najavio je u utorak u Saboru da će Vlada idućeg tjedna odobriti 55 milijuna eura za sanaciju dugova u zdravstvu....

Vijesti

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman pozdravio je danas dogovor o četverodnevnom prekidu vatre u Gazi te istaknuo kako je važno spriječiti prelijevanje sukoba...