Connect with us

Upišite traženi pojam

foto HINA/ Baldo Marunčić/ ml

Top Tema

ANDRO VLAHUŠIĆ: FRANKOVIĆ NIJE SPOSOBAN IZVUĆI DUBROVNIK IZ KRIZE – TIJEKOM PANDEMIJE “DEZERTIRAO U SABOR”

Kandidat političke platforme “Dubrovnik naš Grad” za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić izjavio je u ponedjeljak da je dubrovački gradonačelnik Mato Franković “dezertirao u Hrvatski sabor kad je Dubrovnik katastrofalno pogodila pandemija”.

Vlahušić je na konferenciji za medije u Dubrovniku ustvrdio kako Franković Gradu “posvećuje pola svoga radnog vremena te da nije sposoban izvući Dubrovnik iz krize”.

“Vjerujemo da mi možemo vratiti život i turiste u grad. Redovito ćemo provoditi svake godine TOMAS istraživanje o stavovima turista s ciljem povećanja zadovoljstva u svakoj ispitanoj kategoriji, pogotovo onih najlošije ocijenjenih, povećanje dnevne potrošnje za 10 posto svake godine te kumulativno povećavamo kvalitetu i uklanjamo sive točke. To je novi turistički Dubrovnik i dijelom luksuzna destinacija”, rekao je Vlahušić.

Napravit ću ‘ludu kulturu i zabavu 365 dana u godini’

Najavio je kako će napraviti ‘ludu kulturu i zabavu 365 dana u godini’ te pozvati cijeli svijet da se veseli na ulicama, restoranima i plažama Dubrovnika.

“Dubrovnik će biti visoko kvalitetna cjelogodišnja destinacija primarno smještajnog turizma, dok će se izletnički turizam posebno upravljati kako bi se osigurala mjera za suživot s domaćim stanovništvom i gostima u smještajnim kapacitetima”, najavio je Vlahušić.

Kandidatkinja na listi platforme “Dubrovnik naš Grad” Romana Vlašić podsjetila je kako je Dubrovnik proteklih desetak godina bio vodeće odredište sa stalnim turističkim rastom.

“Tijekom zime imali smo devetnaest letova, neki su hoteli bilježili punu zauzetost od 250 dana, a i privatni smještaj bilježio je izvanredne rezultate. I onda je došla krizna godina uvjetovana Covid pandemijom. U takvoj godini Dubrovnik je ostvario najlošije rezultate od svih hrvatskih destinacija”, naglasila je Vlašić.

Poručila je kako je potrebno unaprijediti destinacijske digitalne marketinške i komunikacijske kanale te u svakom trenutku pružati jasne i provjerene informacije.

Kako bi se Dubrovnik turistički oporavio, istaknuli su iz političke platforme “Dubrovnik naš Grad”, potrebno je opet uspostaviti “Destinacijski menadžment” koji će donijeti plan aktivnosti za izlazak iz krize u okviru održivog i odgovornog razvoja turizma.

Izvor: Hina

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti

Politika

Ona je članica nadzornog odbora ACI-a, predsjednica revizijskog odbora ACI-ja i predsjednica Odbora za imenovanja i primitke ACI-ja i pročelnica za imovinu grada Dubrovnika...

Top Tema

Otvarajući današnju, 250. sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na nekoliko aktivnosti i aktualnih tema u proteklome tjednu. Uime Vlade još jednom...

Top Tema

Tonči Glavina, HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu turizma, na društvenim mrežama je dao svoj osvrt na tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Splita i napad...

Politika

Prenosimo izjavu čelnika DUSTRE Željka Raguža koji je rekao ono što puno njih misli ali se boji reći. Prozvao je čelnike dubrovačke turističke zajednice...