Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

Uhićen šef Hrvatske odvjetničke komore zbog velike prijevare s plinom. Iza rešetaka i dvojica poduzetnika

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, istražitelji su priveli INA-ina direktora sektora prirodnog plina Damira Škugora, te njegova oca. Uhićeni su i vlasnici tvrtke OMS upravljanje, poduzetnik Goran Husić i Josip Šurjak, inače predsjednik Hrvatske odvjetničke komore. Policija je Šurjaka privela na Hvaru.

Osim njih, na području Slavonije privedena je predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Riječ je o tvrtki u čijem nadzornom odboru sjedi Damir Škugor.

Početne informacije bile su da se radi o ogromnoj šteti, većoj od sto milijuna kuna. Sada doznajemo da šteta iznosi više stotina milijuna kuna, javlja Jutarnji list.

USKOK se oglasio u vezi uhićenja povezanih s ‘muljažama‘ oko prodaje prirodnog plina:

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om, Uredom za sprječavanje pranja novca i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Osječko-baranjske županije, a odnose se na više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja, te kaznena djela pranja novca.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – stoji u priopćenju.

Izvor: Teleskop

Povezane vijesti

Ostale vijesti

DORH kao zaštitnik interesa države, gotovo dvadeset godina nije reagirao i krenuo u rješavanje spora sa Susmanom, kao i u istragu tko su odgovorni...

Ostale vijesti

Poznati odvjetnik otkriva propuste kod izbora glavne državne odvjetnice!

Ostale vijesti

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek spašena je danas i u Saboru. Vladajući su prihvatili izvješće o radu DORH-a za 2020. i odbacili SDP-ov zahtjev...

Ostale vijesti

Gost RTL-a Danas, odvjetnik Ante Nobilo govorio je o povjerenju, odnosno o nepovjerenju u pravosuđe te o uzrocima toga, posljedicama i mogućim rješenjima.