Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Politika

U ime obitelji: Tomašević ignorira odluku suda praznim obećanjima o izgradnji vrtića

Udruga U ime obitelji ustvrdila je u petak da zagrebački gradonačelnik i Možemo ni osam mjeseci nakon prvog pokušaja zakidanja djece nisu u stanju ponuditi kompenzacijske mjere za roditelje odgojitelje, prozvavši ga da ignorira odluku suda praznim obećanjima o izgradnji vrtića.

U ime obitelji priopćilo je to nakon što je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec novinarima predstavila novi prijedlog izmjena Odluke o mjeri novčane pomoći za roditelje odgojitelje po kojoj će se naknada smanjiti, a proširiti kapaciteti vrtića kako bi to pravo mogla ostvariti sva djeca.

Udruga ističe da je Visoki upravni sud jasno u svojoj odluci naložio gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da uspostavi ravnotežu između javnog interesa i zaštite legitimnih očekivanja više od 5800 obitelji koje se koriste mjerom roditelj odgojitelj.

“Danas smo od Tomaševića čuli istu priču kao i prije osam mjeseci – kao da Visoki upravni sud nije odlučio da je Tomaševićeva odluka o de facto ukidanju mjere – protuzakonita, poručila je udruga u kojoj kažu da ni osam mjeseci nakon prvog pokušaja zakidanja djece i roditelja, Tomašević i Možemo nisu u stanju ponuditi kompenzacijske mjere za roditelje odgojitelje.

Gradskim vlastima predbacuju da čak nisu u stanju prepisati ni one mjere koje im je predložio Visoki upravni sud, primjerice promjenom pravne naravi pomoći za roditelja odgojitelja na način da to postane socijalna, neoporeziva, naknada uz uspostavu dohodovnih razreda.

U ime obitelji Tomaševića proziva da i dalje iznosi neistine o “uštedama” na djeci i roditeljima – iako je, kako kažu jasno da je iznos sufinanciranja svakog djeteta koje pohađa vrtić, oko 2000 kuna mjesečno, vrlo blizu onome što se danas isplaćuje kao naknada za roditelje odgojitelje.

Povezane vijesti

Politika

Ivan Pernar, aktivist i bivši saborski krenuo je u zanimljivu akciju. Dijelit će majice s prekriženom glavom Tomislava Tomaševića, napravio je to po uzoru...

Politika

Brojni su roditelji proteklih mjeseci strepili hoće li njihova djeca biti upisana u gradske vrtiće u Zagrebu jer kapaciteta nema dovoljno. Potvrdili su to...

Politika

Eurozastupnik Mislav Kolakušić ponovno je prozvao gradnoačelnika Tomislava Tomaševića zbog toga što nije upisao u vrtić njegovog sina Antuna koji je dijeti s posebnim...

Politika

Očajni stanovnici počeli sami kositi javne travnjake, parkove… Trava nije pokošena mjesecima. Legu se komarci i krpelji. Gradske vlasti za to ne mari. Iako...