STJEPO BRATULICA (DOMOVINSKI POKRET): PLENKOVIĆ SLUŠA KRIVU NJEMICU I HRVATSKE INTERESE PODREĐUJE EUROPSKOJ KOMISIJI

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica ustvrdio je u četvrtak da se situacija s cjepivom pretvara u geopolitičku priču, a premijera je kritizirao jer “hrvatske interese podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji”. “Stanje s cijepivom zaslužuje ozbiljniji osvrt budući da se radi o geopolitičkom izazovu u kojem sudjelujemo isključivo kao jedna od zemalja članica Europske […]

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica ustvrdio je u četvrtak da se situacija s cjepivom pretvara u geopolitičku priču, a premijera je kritizirao jer “hrvatske interese podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji”.

“Stanje s cijepivom zaslužuje ozbiljniji osvrt budući da se radi o geopolitičkom izazovu u kojem sudjelujemo isključivo kao jedna od zemalja članica Europske unije. Nažalost predsjednik Vlade podređuje vitalne interese Hrvatske svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji i nije u stanju donositi hrabre odluke oko ključnih pitanja”, poručio je zastupnik Bratulica.

Izjavu Ursule von der Leyen također treba gledati u tom kontekstu jer ona štiti sebe budući da je u velikoj političkoj nevolji zbog nesnalaženja u ovoj situaciji, istaknuo je. “Njezina izjava oko ruskog cjepiva je u službi njezina opstanka. Ako je premijer već odlučio slušati nekoga izvana, mislim da krivu Njemicu sluša i bilo bi bolje da se usmjeri prema onome što radi njemačka kancelarka Angela Merkel, a manje prema onome što se događa u Komisiji pod vodstvom von der Leyen”, kazao je.

Izvor: Hina/Facebook

POPULARNE KATEGORIJE