Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: privatna arhiva

Ostale vijesti

Slavili rođenje djeteta, a na kraju pretukli gosta zbog ‘krive glazbene želje’ – htio je samo poslušati Miroslava Škoru

Mladiću su slomili lubanju, kosti lica, dno očne šupljine…

Višestruki prijelomi lubanje i kosti lica, prijelom dna očne šupljine, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, prijelom nosne kosti, prijelom lubanje i kosti lica nespecificiranog dijela, ozljede su koje je u noći sa subote na nedjelju 20. na 21. studenoga u završnici slavlja rođenja rođakovog sina u lovačkom domu u Starim Jankovcima zadobio 28-godišnji Vinkovčanin Ivan Andrijanić.

Pretukli su ga, kaže, mladići iz Srijemskih Laza koji su skupa s njima bili na toj fešti koja je lako mogla završiti i kobno po njegov život.

– Bilo nas je 30-ak. Rođak koji je slavio rođenje sina živi u Srijemskim Lazama, pa je na feštu, osim nas iz Vinkovaca i Novog Sela pozvao i dečke srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza s kojima se on druži. Sve je cijelu noć bilo veselo, ali oko 2 sata dogodilo se nešto što nisam ni u najvećoj noćnoj mori očekivao – priča Andrijanić Jutarnjem listu.

– Većina se već razišla i u sali nas je ostalo desetak. Ostao sam ja i suprug od moje sestrične te njih 7-8 dečki iz Srijemskih Laza, kada je netko upitao imam li neku glazbenu želju. Budući da se glazba puštala s YouTubea, rekao sam da može pustiti nešto od Škore – veli Ivan.

Izvor: privatni album

I tada su, kaže, krenuli problemi.

– Netko od njih je rekao, a da ne bi možda i Thompsona, na što sam ja, osjetivši da bi moglo biti problema, kazao da ne treba ništa, nego da i dalje možemo slušati cajke, kao što je bilo u većem dijelu noći. No, moja želja njima je očito bila povod da me napadnu i tada sam osjetio jak udarac u glavu koji me srušio na pod. Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. Nakon toga sam se pokušavao zaštititi od udaraca, a imam osjećaj da su me svi tukli, neki su mi doslovno skakali po glavi, sve dok se nije umiješao suprug od moje sestrične koji me zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca – priča Ivan sedam dana nakon događaja u kojem je mogao izgubiti i život s obzirom na ozljede koje je zadobio.

On i suprug njegove sestrične uspjeli su nekako pobjeći iz sale, a u tom trenutku je automobilom naišao brat od rođaka koji je slavio rođenje djeteta i odvezao ih u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Tamo su Ivanu utvrđene teške tjelesne ozljede zbog kojih je prebačen u KBC Osijek, gdje je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata. Iz bolnice je na kućnu njegu otpušten u petak 26.11.

Oporavak će biti dugotrajan.

Iako nam je Ivan rekao da je policijska istraga u tijeku, u PU vukovarsko-srijemskoj doznajemo da oni još uvijek nisu zaprimili službenu prijavu za događaj ovakvog tipa i s ovim posljedicama.

– Što se tiče događaja u Starim Jankovcima imamo prijavljeno narušavanje javnog reda i mira te informaciju da su dvije osobe nakon toga zatražile liječničku pomoć. Službenu prijavu za teški fizički napad, kao ni prijavu iz bolnice još nismo zaprimili, ali kada nam to dođe pokrenut će se kriminalističko istraživanje svih okolnosti tog događaja – rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Izvor: Jutarnji list

Povezane vijesti

Politika

Tehnički dijalog Srbije i Kosova nastavljen je u Bruxellesu na razini glavnih pregovarača sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, ali je poslije odvojenih razgovora...

Politika

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved pozvao je sve građane da pijetet žrtvama u Domovinskom ratu odaju dostojanstveno, bez politiziranja i radikalizacije. Rekao...

Politika

Povjesničar Ivo Goldstein bio je gost Dnevnika HRT-a, a govorio je o Rezoluciji UN-a kojoj se Hrvatska protivi te o stanju u Izraelu. Koja...