PREDSJEDNIK MILANOVIĆ PODIGNUO PRAŠINU ZBOG NESUDJELOVANJA NA VRO MASLENICA

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je u petak sudjelovanje u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru nakon što je doznao da su u protokolu obilježavanja i dvije osobe koje na sebi imaju odjeću s ustaškim obilježjima. Milanović je već bio došao u Zadar, međutim odlučio je ne sudjelovati zbog osoba s ustaškim obilježjima. Odmah […]

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je u petak sudjelovanje u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru nakon što je doznao da su u protokolu obilježavanja i dvije osobe koje na sebi imaju odjeću s ustaškim obilježjima.

Milanović je već bio došao u Zadar, međutim odlučio je ne sudjelovati zbog osoba s ustaškim obilježjima. Odmah se potom čuo i s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem rekavši kako je takve stvari neprihvatljive.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je kako osobe u odjeći s ustaškim obilježjima, zbog kojih je predsjednik Republike Zoran Milanović napustio obilježavanje obljetnice VRO “Maslenica ’93.”, nisu bile dio protokola u Zadru.

Župan Zadarske županije Božidar Longin potvrdio je riječi ministra Banožića, rekavši da su to “ljudi sa strane”.

Saborski zastupnik Željko Sačić (HS) izrazio je u petak „najoštriji protest“ protiv ponašanja predsjednika države i ministra obrane na obilježavanju 28. obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene operacije „Maslenica“.

“Tražim stanku kako bih izrazio najdublji i najoštriji protest protiv ponašanja predsjednika države Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića koji su danas uvrijedili žrtvu hrvatskih obrambenih snaga obilježavajući oslobodilačku akciju Maslenica“, rekao je Sačić u Hrvatskom saboru, no stanka mu nije odobrena.

POPULARNE KATEGORIJE