Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: PR

Showbiz-Lifestyle

LJETNI HIT SINGL: Suzi Wolf & Orkestar Ante Manzonija – Izgradili smo most

Predstavljamo vam novi ljetni hit singl “Izgradili smo most” kojeg izvode “Suzi Wolf & Orkestar Ante Manzonija”.
Pjesma retro zvukom evocira sjećanja na brojna ljetovanja na hrvatskoj obali sredinom prošlog stoljeća, te je upravo to poslužilo kao inspiracija za izradu videospota:

Pjesma je nastala u sklopu soundtrack-a za multimedijalni projekt “Škoj ili ne?” kojeg možete pogledati uživo na otoku Krku ovoga ljeta. Projekt uz audio-vizualnu pozadinu i pripovjedanje uživo dočarava nastajanje samog otoka Krka od geoloških pradavnina, preko dolaska naseljenika (Liburni, Rimljani, Hrvati, Mlećani…) i svjetskih ratova pa sve do današnje turističke ponude.

Snimanje pjesme se odvijalo tijekom proljeća 2021. u studiju Mamut na otoku Krku a glazbeni producent je Kristijan Vasilić. Autor glazbe je Mak Murtić dok su tekst napisali Marta Kolega, Nenad Kovačić, Leo Beslać, Mak Murtić i Tamara Travaš. Glazbenici izvođači su: Marta Kolega (vokal), Nika Bauman (flauta), Leo Beslać (flauta, el.gitara), Mak Murtić (saksofon, glasovir), Luka Žužić (trombon), Marko Ferlan (bas gitara) i Nenad Kovačić (udaraljke).

Spot za pjesmu je snimio i montirao glazbenik i multimedijalni umjetnik Dinko Čvorić – Doringo koji je ujedno odgovoran i za vizualno rješenje projekta “Škoj ili ne?”.

Singl je izdan za diskografsku kuću “Rika Muzika” kao najavna pjesma njihovog novog, kvartalnog serijala “Rika Partitura” koja u centar stavlja kompozitore i tekstopisce na etiketi i filmske projekte na kojima rade.

Mak Murtić je multiinstrumentalist, pedagog i skladatelj. Piše glazbu za film, kazalište, aranžira i sklada za razne ansamble i orkestre. Od početka svoje profesionalne karijere, zanima se za suvremenu glazbu i jazz, ali i za etnomuzikološka istraživanja tradicijskih glazbenih stilova jugoistočne Europe i šire, te aktivno promovira raznolikost tradicijskih glazbenih stilova i njihovih potencijala za uklapanje u sintaksu suvremene glazbe. Umjetnički je voditelj i dirigent nagrađivanog Mimika Orchestra, alternativnog progresivni jazz & world music orkestra nastalog u Londonu, s trenutnim boravištem u Zagrebu. Važno je napomenuti da je Mimika Orchestra ansambl koji se razvio organski, te se ne uklapa niti u jedan žanr ili kategoriju. Članovi imaju različite muzičke pozadine (od instrumentalista tradicijskog usmjerenja do eksperimentalnih muzičara) te je veoma otvoren prema uključivanju gostujućih umjetnika iz regije Mediterana. Trenutno radi na četvrtom albumu Mimike Orchestra s radnim naslovom ‘Altur Mur’ (veljotski: Oltar mora) u kojem predlaže novu, pomalo melankoličnu viziju suvremenog Mediterana, uronjenu (i ponekad izgubljenu) u svojoj kompleksnoj povijesti migracije i interkulturalnosti.

Marta Kolega je pjevačica, vokalna pedagoginja i pjesnikinja koja živi i radi u Zagrebu, Zadru i na otoku Ugljanu (mjesto Kali) u Hrvatskoj. Inspirira je tradicija pričanja priča i poezija, tradicijsko pjevanje i suvremena vokalna improvizacija, kao i izvedbene umjetnosti. Zainteresirana za književnost od rane dobi, završava studij komparativne književnosti i anglistike u Zagrebu, te nastavlja studije na master programu MAIPR (Master in International performance research) na sveučilištima u Amsterdamu i Beogradu. U svom diplomskom radu bavila se konceptima nostalgije i gubitka na području usmene predaje, na primjeru lokalnog dijalekta mjesta Kali. Od 2013. Marta istražuje tradicijsko pjevanje i glazbu Balkana, Latinske Amerike i Mediterana. 2017 i 2018 odlazi u Španjolsku (Sevilla i Granada) učiti flamenko pjevanje. 2021. započinje suradnju sa skladateljem Makom Murtićem na njegovom novom albumu Altur Mur, kao pjevačica i tekstopisac, istražujući novi, zamišljeni jezik Mediterana.

Izvor: PR

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti