Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: RASTA

Top Tema

EKSKLUZIVNI INTERVJU NAJVEĆE ZVIJEZDE GLAZBENE SCENE BALKANA – STEFANA ĐURIĆA RASTE: “Ljubav fanova iz cijele regije očekivano nije izostala. Znao sam da je gang jak, ali me iznenadila jačina kojom su me bodrili, podržavali i suosjećali sa mnom!”

U vrlo kratkom vremenu izbacili ste zapažene singlove u suradnji s Voyage-om, Natašom Bekvalac i talentiranom mladom nadom u usponu – Kali. Što biste posebno izdvojili od svake od navedenih suradnji te kako ste zadovoljni reakcijom publike?

Svaka od navedenih suradnji posebna je na svoj način samim time što je svaki od umjetnika na jedinstven način unio svoju energiju u pjesmu; sa Voyage-om je to prava ljubavna ghetto priča iz slamova u Dubaiju, sa Natašom je, uz izrazito umjetnički spot, ispričana moderna ljubavna priča, a sa Kali sam kroz novi pravac napravio nešto što nikad nisam – ekranizirao vlastiti sprovod. Svaka od pjesama je apsolutno drukčija, a opet sa autentičnim Balkaton zvukom. Vrlo sam zadovoljan reakcijama publike jer na kraju dana jedino je to važno.

Je li do Vas tijekom boravka u pritvoru te nakon izlaska, stizala i podrška publike iz Hrvatske te planirate li kada ćete biti u mogućnosti posjetiti Hrvatsku privatno ili poslovno?

Izvor: RASTA promo

U jednom tako tmurnom periodu života svaka podrška mi je duplo značila, a ljubav fanova iz cijele regije očekivano nije izostala. Znao sam da je gang jak, ali me iznenadila jačina kojom su me bodrili, podržavali i suosjećali sa mnom. Hrvatska publika mi je draga i rado joj se vraćam, ali ovog ljeta sam uživao u vašoj zemlji potpuno privatno, napunio baterije pred ljetnju turneju i za velike projekte koji slijede na jesen. Sljedeće godine se već nadam da ću nastupati u više hrvatskih gradova u sklopu velike balkanske turneje.

Koja sve tematika prevladava u pjesmama najavljenog albuma ”3211” koje su nastale tijekom Vašeg boravka u pritvoru? Jesu li Vam kao inspiracija pretežito poslužile priče i događaji ispričane od strane ”pritvorskih kolega”?

Album “3211” je zamišljen kao konceptualni ciklus pjesama koje su nastale nadahnute uzbudljivim i dramatičnim događajima iz mog života u jednom određenom periodu. Ja na njega gledam kao na neki dokumentarac kroz koji spoznajem sebe i neki drugi svijet. Iz svakodnevice stvaranja muzike i nastupa naglo sam ušao u jedan drukčiji prostor u kojem se ne nalaze moja obitelj, prijatelji i kolege, ali koji je pun mojih fanova koji su mi pomogli da manje vidim one ne baš lijepe stvari. Da, čak i tamo, u istražnom zatvoru, moje okruženje bili su moji fanovi koji su me uvelike inspirirali i pomogli mi da stvaram u jednom za mene posve novom okruženju. Tematika koja se provlači kroz sedam pjesama mogla bi se izreći kroz sljedeće riječi: pravda, otuđenost, izolacija, životni prioriteti, snaga i žudnja za slobodom koja je jača od svega. Sve je napisano prema istinitim događajima.

Izvor: RASTA promo

Žalite li za ičime, tj. biste li u određenoj sličnoj situaciji drukčije postupili i koliko Vam se općenito pogled na svijet i slobodu kao takvu promijenio nakon proživljenog iskustva?

Ne postoji dugme za rewind, samim time ne razmišljam o tome što bih drukčije napravio da sam mogao. Ovo je moj život. Za neke je previše, za neke je premalo – ali on je moj. Cijela situacija pomogla mi je da izoštrim svoje poglede na svijet i drukčije gledam slobodu, a ona je neprocjenjiva.

Tko ili što Vas je eventualno povrijedilo i razočaralo? Kroz kakva ste sve emotivna stanja prolazili u tom periodu?

Nitko i ništa ne može razočarati čovjeka koji se okružio ljudima koji mu neće okrenuti leđa na prvoj prepreci. Ekipa je bila i ostala tu. Možda je čak i obogaćena za neke ljude. Moja emotivna stanja u tom periodu oslikana su kroz cijeli album. Najbolje je da ga poslušate kada izađe pa procijenite sami.

Izvor: RASTA promo

Prilikom gostovanja u emisiji ”Kontra show” izjavili ste da biste bili novinar – ako se ne bi bavili glazbom. O kojim bi temama pisali i kakav općenito imate odnos s medijima?

Imam tu tendenciju da duboko istražujem teme koje me zanimaju i čak se moji prijatelji iznenade kada izvučem neku informaciju iz malog džepa. Samim time mislim da bih bio dobar kandidat za novinara. Generalno sa medijima imam dobar odnos. Nekada sam ih izbjegavao, a onda sam shvatio da smo svi dio ovog našeg svijeta. Plovimo zajedno burnim vodama showbiza.

Koje nam još poslovne poduhvate možete najaviti pored izlaska albuma ”3211”?

Pored albuma u koji sam uložio najviše energije i ljubavi i koji jedva čekam da čujete, tu je album “Bipolar” mog omiljenog novog izvođača talentirane Kali i spotovi koji prate njene pjesme. Također, novi album mog brata Alena Sakića bi uskoro trebao biti predstavljen publici. Pod izdavačkom kućom Balkaton imamo još neke projekte o kojima je još rano govoriti, a koji imaju potencijal napraviti kaos na sceni.

RASTA Instagram

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Povezane vijesti

Kultura

Kada se upale veliki reflektori u centru Zagreba, a niz zgrade i ulice odjednom se čuju zvukovi violina, truba, timpana, dobrom dijelu građana jasno...

Kultura

LEGENDARNA rock pjevačica Tina Turner preminula je u srijedu nakon duge bolesti u dobi od 83 godine, u svom domu u Kusnachtu, blizu Züricha u Švicarskoj....

Showbiz-Lifestyle

Valerio Ricchiuto dugi niz godina bavi se sportom. Još u osnovnoj školi igrao je rukomet, u srednjoj tenis, a potom je krenuo trenirati boks...