Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: privatna arhiva

Top Tema

EKSKLUZIVNI INTERVJU MARTINA BOŠČIĆ (BOSS), najutjecajnija hrvatska fitness trenerica otkriva nam zanimljive informacije o svom životu

’’Naravno da bi posebno velik uspjeh bilo uspješno lansiranje na strano tržište i za strane kupce, svakako ćemo ići i u tom smjeru!’’

Tokom devetogodišnje karijere u fitness industriji izgradili ste dva vrlo popularna brenda – Boss Fit i Bosskini, a upravo je izašla i Vaša prva kolekcija ugodnih i atraktivnih odjevnih modela za vježbanje Boss Fit Wear. Koliko dugo ste razvijali tu ideju, kako je tekao proces lansiranja najnovijeg brenda te koje ideje tog tipa u budućnosti planirate realizirati?

Maštanje o vlastitoj odjeći za trening traje već godinama, možda čak od samih početaka u fitness industriji. Intenzivno planiranje i realizacija trajala je nešto više od godinu dana. Uvijek postoje prepreke koje usporavaju sam proces, ali nakon svakog riješenog problema smo pametniji za buduće projekte. Zasada je još jedan projekt u realizaciji, ali nikad ne govorim unaprijed o čemu se radi. :)

Pored toga što ste uzor mnogima kao jedna od najuspješnijih fitness trenerica i influencerica, opišite nam kako ste kao mlada osoba u relativno kratkom vremenu uspješno zaplovili i poduzetničkim vodama. S kakvim ste se sve izazovima na tom polju dosad suočavali te smatrate li da Hrvatska pruža dovoljno mogućnosti u ostvarenju svih Vaših poslovnih planova ili eventualno planirate karijeru nastaviti u inozemstvu?

Naravno da bi posebno velik uspjeh bilo uspješno lansiranje na strano tržište i za strane kupce, svakako ćemo ići i u tom smjeru. Izazova je u Hrvatskoj uvijek puno, počevši od samog otvaranja firme koje ponekad zna potrajati i na desetke različitih adresa koje se zbog toga moraju obići (a sve bi se brzo i lako moglo riješiti online), ali dobro. Svaki posao nosi neke svoje izazove.

Izvor: privatna arhiva

Kojem vidu promocije biste se okrenuli da nema popularnih društvenih mreža za koje u medijskim istupima često ističete da su ključ Vašeg uspjeha?

Uopće ne mogu zamisliti život bez društvernih mreža, ali da stvarno nestanu, okrenula bih se medijima koji bi ostali – TV, radio i sl. Po struci sam i novinarka, a diplomirala sam i odnose s javnošću, tako da bih se i tamo snašla. :)

Koliko je tijekom cijele godine važno održavati formu i pravilno se hraniti te kako ljude za isto motivirati?

Okej je imati oscilacije u kilaži/formi tijekom godine (prije ljeta se svi trudimo smršaviti, a zimi smo opušteniji i koju kilu teži), ali ključna riječ je koju kilu, a ne 10 i više kg razlike što nikako nije zdravo za tijelo. Trudim se svojim objavama ili challenge treninzima koje organiziram motivirati svoje pratitelje da kroz cijelu godinu žive zdravo i da to postane njihov način života, a ne sezonski posao.

Koje pogreške pri vježbanju i načinu prehrane najčešće rade?

Rekla bih da je najčešća pogreška zanemarivanje treninga snage, a forsiranje cardio treninga u cilju mršavljenja. Za najbolje rezultate važno je graditi mišićnu masu, dakle kombinirati trening snage s cardiom. Što se prehrane tiče, najčešća pogreška je preveliki kalorijski deficit. U želji da smršave, žene (ali i muškarci) često jedu premalo, a povećaju aktivnosti tako da dolazi do velikog kalorijskog deficita. Takav režim na dulje vrijeme može napraviti veliku štetu i probleme s hormonima.

Adekvatan unos vitamina i minerala neophodan je kako bi organizam normalno funkcionirao. Konzumaciju kojih dodataka prehrani u tom smislu preporučujete svojim klijentima?

Što se vitamina i minerala tiče, dobro bi bilo provjeriti ima li uopće potrebe za dodatnim uzimanjem (vađenjem krvi), ali općenito svatko tko puno trenira i znoji se, može uzimati magnezij.

Izvor: privatna arhiva

U objavama na društvenim mrežama nerijetko ističete da je ponekad potrebno uzeti i malo oduška te priuštiti si i pokoji cheat meal. Koliko ih Vi često prakticirate te mogu li oni imati i pozitivan učinak na mršavljenje?

Balans je za mene ključan, tako da ja cheat meal uvijek imam 1x tjedno, zimi i češće. Za mene je fitness način života, a ako nema balansa, nego konstantno neke restrikcije i nimalo uživanja i u drugoj, manje zdravoj hrani, sigurno neću biti sretna i zadovoljna.

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti

Top Tema

Porazgovarali smo s jednim od trenutno najpopularnijih i najuspješnijih fitness trenera u Hrvatskoj, koji je ujedno i bloger, influencer, kolumnist, model, dobrotvor, avanturist, veliki...