BRAVO ZA MINISTRA BEROŠA: VLADA OVLASTILA MINISTRA BEROŠA ZA KUPNJU PFIZEROVA CJEPIVA

Vlada RH na telefonskoj sjednici u ponedjeljak je donijela zaključak kojim je ovlastila ministra zdravstva za potpisivanje narudžbe za kupnju cjepiva farmaceutske tvrtke Pfizer Inc./BioNTech. Europska komisija, koja je u ime država članica dosad zaključila šest sporazuma o prethodnoj kupnji cjepiva, dogovorila je osnovu za ugovorni okvir za kupnju 200 milijuna opcionalnih doza Pfizerova cjepiva. Sukladno sporazumu o […]

Vlada RH na telefonskoj sjednici u ponedjeljak je donijela zaključak kojim je ovlastila ministra zdravstva za potpisivanje narudžbe za kupnju cjepiva farmaceutske tvrtke Pfizer Inc./BioNTech.

Europska komisija, koja je u ime država članica dosad zaključila šest sporazuma o prethodnoj kupnji cjepiva, dogovorila je osnovu za ugovorni okvir za kupnju 200 milijuna opcionalnih doza Pfizerova cjepiva.

Sukladno sporazumu o kupnji države članice sudionice obvezne su u roku od deset radnih dana dostaviti potpisani obrazac narudžbe od ovlaštene osobe iz svake od tih zemalja.

“Zaključak je donesen u vezi sa sporazumom o kupnji za daljnji razvoj, proizvodnju, mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog cjepiva za države članice Europske unije, između Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH i Europske komisije”, priopćili su iz vlade.

Izvor: Hina

POPULARNE KATEGORIJE