Connect with us

Upišite traženi pojam

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Top Tema

AFERA ZA AFEROM?! SADA U GLAVNOJ ULOZI HDZ-ov ŽARKO TUŠEK: DO KADA ĆE PLENKOVIĆ TRPJETI OVAKVO PONAŠANJE HDZ-ovih ČLANOVA?!

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak vezano za sastanak HDZ-ova zastupnika Žarka Tušeka i nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića, da je Tušek pogriješio što je otišao na takav sastanak, ali nije siguran da ima temelja za odgovornost.

Ministar Horvat komentirao je postupak svog stranačkog kolege Žarka Tušeka kojeg je u razgovoru snimio Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavlja, u kojem mu Tušek u zamjenu za podržavanje HDZ-ove platforme na lokalnim izborima nudi pomoć u financiranju kampanje, kao i mogućnost postavljanja na određene položaje nakon izbora.

“Mislim da su stranka i on detaljno obrazložili što je mislio tijekom sastanka. Percepcija je određenu štetu u medijskom prostoru napravila. Ta situacija je s današnjim jutrom za nas zatvorena”, poručio je.

Dodao je da ga posebno muči kako pojedinačne slučajeve tretirati kao pojedinačne i ne polemizirati ih na način je određeni pojedinačni slučaj u stvari praksa.

“Zagovornik sam toga ako netko pogriješi, a kolega Tušek je pogriješio, da ta pogreška ima svoju adresu i ime, a vezati to uz određenu političku opciju mislim da je nekorektno”, ocijenio je Horvat.

Nezavisni vijećnik iz Oroslavja  Viktor Šimunić odazvao se u srijedu pozivu Uskoka, kojem je predao snimku svoga razgovora s HDZ-ovim Žarkom Tušekom i Emilom Gredičakom, a pred novinarima je poručio da je spreman otići i u zatvor, ali će mirno spavati.

Vladimir Terešak, odvjetnik predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka najavio je mogućnost podnošenja kaznene prijave protiv nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića i novinara zbog neovlaštenog snimanja razgovora i objavljivanja snimke u javnosti.

Gong je osudio u srijedu pokušaje kupnje mandata u slučaju Tušek – Šimunić, odnosno političku korupciju među političarima, upozorivši kako je riječ o situaciji u kojoj se svjesno i namjerno obmanjuje glasače radi vlastitih partikularnih interesa.

Izvor: Hina

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti

Vijesti

Iako novi ministar obrane Ivan Anušić pokušava uvjeriti javnost kako je predstavniku ZTC-a obećao da neće dopustiti da protupožarna sezona bude dovedena u pitanje,...

Vijesti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, da Vlada RH izmjenama niza zakona osnažuje položaj žrtve nasilja,...

Politika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade izvijestio o napretku Hrvatske u iskorištenju sredstava iz...

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...