Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: Dubrovački dnevnik

Top Tema

UHIĆENJE SDP-ovog VIJEĆNIKA TROPANA? VELIKA BLAMAŽA DUBROVAČKOG DORH-a i BOŽINOVIĆEVE POLICIJE?!

Jučer je u Dubrovniku uhićen gradski vijećnik TROPAN zbog navodnog petljanja oko poticaja za svoje zaposlenike.
To je očito vijest koja bi se mogla dogoditi svakom poduzetniku jer je pitanje jesu li ti poticaji namijenjeni vlasnicima poduzeća ili zaposlenicima te bi se u eventualnim postupcima nadzora mogle utvrditi eventualne nepravilnosti i onda bi porezna uprava mogla sankcionirati u nekom postupku prekršitelje i naložiti im da vrate eventualno nezakonito potrošena sredstva. I tu bi priči bio kraj.

Ali očito dubrovačka policija koja očito nema interesantniji predmeta ili ih ne želi imati pa je jučer dočekala svojih 5 minuta slave kada su priveli gradskog vijećnika kao da je kriminalac koji je uhićen u pokušaju bijega ili osuđivani zločinac, a ne običan poduzetnik.
Dečki su očito gledali puno filmova pa će biti zanimljivo da eventualno unutarnji nadzor utvrdi jesu li prekoračili svoja ovlaštenja.

Posebna je priča DORH koji je očito tražio takvo privođenje, a o kvaliteti njihovog zahtjeva i o osnovanosti je sve rekao istražni sudac koji je uhićenike pustio da se brane sa slobode.

Taj isti DORH ne zanima npr. privatna udruga DPDS koja je od najmova gradskih zidina proteklih godina bez fiskalizacije zarađivala stotine milijuna kuna, a sada je nastavila ubirati prihode od prodaje karata na zidinama iako nema valjani ugovor o zakupu sa gradom.

Možda se tajna u njihovoj nezainteresiranosti kao i nezainteresiranosti policije krije u nekim rodbinskim ili prijateljskim odnosima ili interesnim skupinama, ali će se, valjda, ako se budu primjenjivali isti kriteriji kao u današnjem uhićenju, u Dubrovniku uskoro moći ponoviti ovakve vijesti.

Više o uhićenju pročitajte na POVEZNICI.

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povezane vijesti

Politika

Ona je članica nadzornog odbora ACI-a, predsjednica revizijskog odbora ACI-ja i predsjednica Odbora za imenovanja i primitke ACI-ja i pročelnica za imovinu grada Dubrovnika...

Politika

Prenosimo izjavu čelnika DUSTRE Željka Raguža koji je rekao ono što puno njih misli ali se boji reći. Prozvao je čelnike dubrovačke turističke zajednice...

Politika

Kada je gradonačelnik Franković pokrenuo Projekt Respect the city skeptici su upozoravali da se radi o neperspektivnom projektu ali je vrijeme pokazalo da je...

Politika

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, istražitelji su priveli INA-ina direktora sektora prirodnog plina Damira Škugora, te njegova oca. Uhićeni su i vlasnici tvrtke OMS upravljanje,...