Connect with us

Upišite traženi pojam

Na slici Bruno Petković. foto HINA/Damir Senečar

Sport

Što je presudilo da Petković ostane u Dinamu?

Jedna od najvećih transfer saga na Maksimiru zadnjih sezona dobila je svoj završetak. Bruno Petković (28) je potpisao novi ugovor s Dinamom. Prema novom ugovoru će Dinamova devetka biti najplaćeniji igrač u klubu. Dosad je zarađivao oko 550 tisuća eura godišnje, a sad će imati oko milijun. Ugovor je, prema našim izvorima, već potpisan.

Podsjetimo, Dinamo sa svojim napadačem vodi pregovore već mjesecima. U međuvremenu su klub napustila tri dugogodišnja nositelja – Livaković, Šutalo i Ivanušec – te se špekuliralo da bi mogao otići i Petković kao jedan od zadnjih članova slavne generacije.

Šansu su namirisali strani klubovi, a posebno Turci koji su ga htjeli dovesti ispod cijene ovo ljeto jer mu je ugovor istjecao za godinu dana, kada bi ga Dinamo morao pustiti besplatno. Ovime je Dinamo stao na kraj špekulacijama.

Veliku ulogu odigrao je i novi trener Plavih Jakirović. Pisali smo kako je odigrao jedan od ključnih poteza sezone kada je odlaskom Livakovića dao kapetansku vrpcu Petkoviću te ga time indirektno pritisnuo i poručio koliko mu je važan.

U prvoj utakmici kao kapetan Dinama, Petković je briljirao. Rijeci je zabio gol iz penala, a prije toga je imao fantastičnu asistenciju za Bulata. Uz to je podijelio još nekoliko lopti za čiste šanse i u zadnje vrijeme podsjeća na svoje najbolje dane.

Dinamo i on su se dugo natezali oko plaće, ali činjenica je da Dinamo u ovom trenutku ne može naći napadača tog profila koji je iznimno rijedak na tržištu. Osim toga, Dinamo je od transfera ove sezone (direktno ili preko bonusa) utržio preko 40 milijuna eura, pa mu par milijuna eura odštete za Petkovića ne znači dovoljno da bi ga pustio.

Dinamo je radio i na opciji B, u slučaju da Petković ne produži ugovor. Kao najizglednija zamjena spominjao se argentinski napadač Osijeka Ramon Mierez, ali se klubovi nisu mogli dogovoriti oko odštete.

Iznos koji se pritom spominje mogao bi biti i rekordan za ulazni transfer hrvatskog prvaka. Osijek navodno traži između 5 i 6 milijuna eura. Marko Rog (Split, 5 milijuna eura) i Boško Šutalo (Atalanta, 4.5 milijuna eura) dvije su najskuplje Dinamove kupnje. No, prema nekim izvorima, kupnja Miereza nije bila uvjetovana Petkovićevim odlaskom tako da je ostvarenje ovog transfera i dalje realno.

izvor: Index Sport

Povezane vijesti

Sport

Krovna nogometna organizacija FIFA otvorila je službenu istragu o događanjima na Maracani uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2026. godine između Brazila i Argentine....

Sport

Sevilla je na društvenim mrežama posvetila objavu Davoru Šukeru (55), legendarnom hrvatskom napadaču, koji je kasnije bio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. “Na današnji dan...

Sport

Nogometaši Argentine pretrpjeli su prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Njih je u Buenos Airesu s 2:0 svladao Urugvaj, nanijevši aktualnim prvacima svijeta...

Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Zagrebu prvi trening uoči posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, 18. studenog u Rigi protiv...