Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

Otkriveno koliko Emil Tedeschi zarađuje mjesečno! Što će Mostovci i Grmoja reći na to?

Ovih dana najavljuje se skupština dioničara “Atlantic Grupe” pa je javnost doznala da je tvrtka u prošloj godini ostvarila neto dobit od 345 milijuna kuna.

Ipak, ono što je većini zazvonilo jest podatak o iznosu mjesečne plaće Emila Tedeschija, čelnika i većinskog vlasnika kompanije. On je mjesečno u prosjeku dobivao čak 416.000 kuna bruto ili gotovo 56 tisuća eura. Članovi uprave i potpredsjednici kompanije Neven VrankovićZoran StankovićLada Tedeschi FiorioSrećko Nakić i Enzo Smrekar zarađivali su oko 250.000 kuna mjesečno.

Kako javljaju neki mediji, radi se o ukupnim primanjima u koje ulaze fiksna plaća, varijabilni dio koji ovisi o rezultatima poslovanja i primanjima u naravi. Tedeschiju je lani isplaćeno oko pet milijuna kuna bruto, javlja Slobodna Dalmacija.

Ove godine na Skupštini koja je zakazana za 15. lipnja odlučivat će se i o isplati dividende u visini 50 kuna po dionici. Tako bi, ako dioničari tako odluče, a neki su već izračunali, Emilu Tedeschiju koji ima 50,2 posto dionica mogla pripasti dividenda u iznosu od 84 milijuna kuna bruto, Lada Tedeschi Fiorio s 5,8 posto dionica dobit će 10 milijuna kuna, a Neven Vranković koji ima oko 21.400 dionica iznos od milijun kuna.

Svojevremeno se u jednom istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika koje je proveo portal MojPosao, “Atlantic Grupa” svrstala među najbolje poslodavce u Hrvatskoj.

Ipak, nisu baš svi zaposleni tako zadovoljni kao što je pokazalo spomenuto istraživanje. U jednoj od sastavnica kompanije, u tvrtki “Atlantic Trade”, primjerice u srpnju 2021. sindikati su bili zaprijetili industrijskim akcijama zbog spora oko kolektivnog ugovora. Ugovor je na kraju potpisan, no u rujnu ove godine ističe i sindikati se ponovno pripremaju za pregovore.

Ono što već sada može kazati Tomislav Rajković, predsjednik “Atlantic Tradea”, najvećeg sindikata u firmi od malo manje od osam stotina zaposlenih, jest da svakako neki radnici jesu zadovoljni, ali takvi sigurno nisu većina.

Na pitanje kako komentira plaće vodećih ljudi kompanije i je li, unatoč razlici u odgovornosti, ipak riječ o prevelikom jazu među plaćama, Rajković odgovara:

– Plaće su tajne pa ne znamo pojedinačne iznose, ali znamo da neki rade za oko pet tisuća bruto kuna mjesečno. Stoga će nam podatak o mjesečnim iznosima čelnika tvrtke svakako biti adut u pregovorima – kazao je Rajković

Povezane vijesti

Politika

Zbog manjka kvalificiranih radnika, prvenstveno vozača, ZET je odlučio zapošljavati i umirovljenike. Kako piše Dnevnik.hr, nakon što su u nekoliko navrata raspisali natječaj za vozače...

Politika

Kako prenosi 01portal, u nastavku sjednice Gradskog vijeća primljeno je na znanje polugodišnje izvješće o radu jednog od najuspješnijih i najpopularnijih gradonačelnika iz redova...

Politika

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je za Dnevnik Nove TV komentirao novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Odgovorio je kako će Turudić vladati DORH-om. “To ćemo tek...

Sport

Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku...