OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA VODA OTVORENJEM POSTROJENJA ZA FILTRACIJU U OSIJEKU

U ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine obilježava se Svjetski dan voda koji naglašava vrijednost vode i podiže svijest o globalnoj krizi vodnih resursa. Svjetski dan voda obilježava se već dvadeset osmu godinu zaredom, a ove godine pod sloganom „Cijenite vodu“. Povodom toga dana otvorit će se postrojenje za dvostupanjsku filtraciju u Osijeku. Riječ je o iznimno […]

U ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine obilježava se Svjetski dan voda koji naglašava vrijednost vode i podiže svijest o globalnoj krizi vodnih resursa. Svjetski dan voda obilježava se već dvadeset osmu godinu zaredom, a ove godine pod sloganom „Cijenite vodu“.

Izvor: voda.hr

Povodom toga dana otvorit će se postrojenje za dvostupanjsku filtraciju u Osijeku. Riječ je o iznimno važnom projektu za osječko područje koje obuhvaća vodoopskrbu za 135 tisuća ljudi, a njime će se smanjiti količina arsena u prerađenoj vodi na razinu nižu od 10 µg/L što je standard koji se primjenjuje u Europskoj uniji.

Vrijednost projekta iznosi 70 milijuna kuna, a riječ je o investiciji koja se radila u okviru EU projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka“.

Otvorenju će prisustvovati ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Žana Gamoš, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda Osijek d.o.o. Željko Mandić.

Izvor: Hrvatske vode

 

POPULARNE KATEGORIJE