Connect with us

Upišite traženi pojam

Foto: MUP Srbije

Politika

Nevrijeme u Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj. Nestalo struje, ljude spašavali iz snijega

Kako donosi Index snježna nevremena pogodila su danas istočni dio Balkana pa su se Srbija, Bugarska i Rumunjska suočile s problemima u prometu i opskrbi električnom energijom.

Snježne padaline prouzročile su u više područja u Srbiji brojne probleme u prometu, opskrbi strujom i komunikacijama, a vatrogasci su morali intervenirati da bi evakuirali putnike u lokalnom prijevozu.

Vatrogasci su iz snijegom zametenog autobusa na liniji Vranje – Kriva Feja na jugu Srbije evakuirali dvadesetak putnika, a na području Ivanjice u zapadnoj Srbiji iz snježnih nanosa spašene su dvije osobe.

Težak i mokar snijeg je, uz snažne udare vjetra, rušio prijenosnu mrežu dalekovoda na području Ivanjice i Svrljiga, a na mnogim lokalnim cestama u brdsko-planinskim dijelovima Srbije, koje je pogodila mećava, promet je obustavljen.

U zapadnoj Srbiji trenutno je bez struje više od 2000 kućanstava, a na terenu su djelatnici elektrodistribucijske tvrtke koji nastoje otkloniti kvarove, javila je Radio-televizija Srbije.

Situacija se stabilizirala u nedjelju tijekom popodneva.

Više od 1000 mjesta u Bugarskoj bez struje

U Bugarskoj je više od 1000 mjesta isključeno iz električne mreže, a na mnogim mjestima je zaustavljen cestovni i željeznički promet te ponegdje i zračni, javile su agencije.

Zbog izvanrednih vremenskih uvjeta bugarski premijer Nikolaj Denkov sazvao je izvanrednu sjednicu vlade.

Situacija je posebno zabrinjavajuća na sjeveroistoku zemlje, a dio stanovništva Sofije također je ostao bez struje.

U mnogim dijelovima zemlje snježne padaline prate jaki udari vjetra, pa je vlada proglasila izvanredno stanje u nekoliko regija.

Ministar obrane Todor Tagarev objavio je da je vojska u stanju pripravnosti, a odgovorni još raspravljaju o tome kako će se održavati nastava u najteže pogođenim regijama, prenijela je bugarska novinska agencija BTA.

Zračna luka u Sofiji radi s kašnjenjima, a nekoliko međunarodnih letova u zračnoj luci Varna je otkazano.

Snijeg i vjetar u Rumunjskoj

Snijeg i vjetar također ometaju cestovni i željeznički promet u susjednoj Rumunjskoj gdje je premijer Marcel Ciolacu sazvao sastanak predstavnika hitnih službi.

Izvor: Index

Povezane vijesti

Politika

Zbog manjka kvalificiranih radnika, prvenstveno vozača, ZET je odlučio zapošljavati i umirovljenike. Kako piše Dnevnik.hr, nakon što su u nekoliko navrata raspisali natječaj za vozače...

Politika

Kako prenosi 01portal, u nastavku sjednice Gradskog vijeća primljeno je na znanje polugodišnje izvješće o radu jednog od najuspješnijih i najpopularnijih gradonačelnika iz redova...

Politika

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je za Dnevnik Nove TV komentirao novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Odgovorio je kako će Turudić vladati DORH-om. “To ćemo tek...

Sport

Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku...