Connect with us

Upišite traženi pojam

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Top Tema

NEMILOSRDNI POHOD GRADONAČELNIKA ZAGREBA! Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje ni izgradnju novog stadiona Dinama

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije, drugu u novoj godini.

Konferenciju je održao ispred OŠ Ante Kovačića u Španskom povodom početka radova na dogradnji.

“Drago mi je da ovaj projekt ide dalje i da bi se trebao završiti kroz 12 mjeseci. Novac smo osigurali, tako da radovi mogu ići dalje. Ova škola imat će i novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet i rukomet, različite sadržaje, nova parkirna mjesta, u svakom smislu će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada jer su škole centri društvene zajednice i da se različiti sadržaji događaju”, rekao je Tomašević prije polaganja kamena temeljca.

Nakon polaganja kamena temeljca i svečanog dijela započeo je sa samom konferencijom.

O novoj glasnogovornici

Izabrana je glasnogovornica Dinka Živalj

“Još se čeka da prođu određeni rokovi, ali je kao nova glasnogovornica Grada Zagreba izabrana Dinka Živalj. Naime, stručnjakinja je za komunikaciju, odnose s javnošću, razvoj medija… Na mjesto stiže s radnog mjesta voditeljice Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornice posebnog predstavnika EU na Kosovu, gdje je radila od 2015. godine”, rekao je Tomašević.

Odgojno-obrazovni projekti

Idući je govorio njegov zamjenik Luka Korlaet.

“Ja kao arhitekt ne mogu iskazati svoj ushit ovom izgradnjom”, rekao je, nakon čega je prisutnima preko nacrta pobliže objasnio kako će ići dogradnja.

“Odgojno-obrazovni aspekt infrastrukture nam je iznimno važan. Jučer smo otvorili samo za predmetnu nastavu OŠ ‘Miroslav Krleža’ na Kaptolu, to je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa. Učenici razredne nastave će doći za tjedan dana”, kaže Korlaet.

Što se tiče ostalih aktivnosti, Korlaet je rekao kako je sljedeća u planu u tom dijelu grada izgradnja vrtića na Malešnici s 10 skupina. Za taj projekt je u tijeku ishođenje građevinske dozvole.

O maksimirskom stadionu

Tomašević je na upit novinara komentirao sastanak s Upravom GNK Dinama.

“Ja sam najavio sastanak s Upravom Dinama. I on se dogodio. Bio je konstruktivan. Raspravili smo o različitim modelima, jedan je i gradnja. Raspravili smo i različite modela financiranja. Gledamo modele koji neće opteretiti ni kunu gradski proračun, iz gradskog proračuna se neće financirati ni rušenje starog ni izgradnja novog”, rekao je Tomašević.

Situacija s Cibonom

Nije želio iznositi detalje jer kaže da su razgovori u ranoj fazi.

“Gledali smo gradove poput Rijeke i gradove u zapadnoj Europi. Ne bih puno o detaljima jer ti razgovori trebaju biti između Grada i Dinama. Kada konsolidiramo neke opcije, izvijestit ćemo vas”, rekao je Tomašević.

Vezano za Cibonu ponovio je kako je revizija pokazala da je u klubu bilo dvostrukog financiranja u iznosu oko milijun kuna. “To se sada rješava i vidjeti ćemo što to znači za budućnost Cibone, nama je ključno da svaka kuna iz gradskog proračuna bude namjenski potrošena”, istaknuo je.

Na upit o uzgoju domaćih životinja na Jakuševcu Tomašević je poručio kako više neće biti odgode zabrane držanja životinja, kršenje te odluke više se neće tolerirati.

Normaliziran odvoz glomaznog otpada, uskoro dozvole za drobilice

Obavijestio je kako je sabirno operativni centar na Jakuševcu dobio potrebne dozvole i počeo se koristiti za skladištenje i sortiranje glomaznog otpada, te je normaliziran odvoz glomaznog otpada u gradu. Uskoro očekuju dozvole i za drobilice otpada.

Najavio je i skoro raspisivanje javnih natječaja za ravnatelje niz kulturnih ustanova nakon što su imenovana nova upravna vijeća. Za radove na kazalištu Gavella rečeno je da bi trebali završiti do kraja svibnja.

Tomašević je novinarima rekao da je njegovo zdravlje zasad dobro i nije zaražen koronavirusom, obzirom da je nedavno bio u kontaktu s patrijarhom Porfirijem, koji je pozitivan.

Izvor: Index

Povezane vijesti

Kultura

Manifestacija Advent Zagreb od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. ponudit će najbogatiji program do sada s više od sto koncerata i raznih...

Politika

Ivan Pernar, aktivist i bivši saborski krenuo je u zanimljivu akciju. Dijelit će majice s prekriženom glavom Tomislava Tomaševića, napravio je to po uzoru...

Sport

Dinamo na kraju prijelaznog roka dovodi brazilskog lijevog beka Iaga. Nogometaš Augsburga vrlo je blizu potpisa za klub s Maksimira, a vrijednost mu je...

Sport

Iako se činilo kako će Arijan Ademi potpisati za Dinamo do kraja ponedjeljka, to se nije dogodilo. Podsjetimo, taj rok je ključan jer je...