Connect with us

Upišite traženi pojam

Foto: HRT

Ostale vijesti

Može li nova snaga na ljevici zamijeniti SDP?! Njihov bivši član Davorko Vidović poslao oštru poruku: Socijaldemokratske vrijednosti su ugrožene, više nego ikad

Nakon predstavljanja Udruge “Socijaldemokrati” u Zagrebu i Bjelovaru, Udruga je predstavljena i u Osijeku. Podsjetimo, osnovali su je članovi istoimenog saborskog kluba koji je pokrenulo 18 bivših zastupnika SDP-a. Za koordinatoricu Udruge u Osječko-baranjskoj županiji izabrana je saborska zastupnica Romana Nikolić. Među ostalim, osvrnula se i na vodstvo SDP-a, prenosi HRT.

– Na čelu stranke je osoba koja je duboko nemoralno i neodgovorno, kao socijaldemokrat. Ispostavilo se da je iskorištavao naknade koje mu nisu bile namijenjene. Veliko je nezadovoljstvo zbog toga, samih članova. Kap koja je prelila čašu, bili su loši rezultati na lokalnim izborima, rekla je Romana Nikolić, Klub zastupnika Socijaldemokrati.

Nikolić ocijenila je da je Slavoniji potrebna velika promjena, jer je posljednjih dvadesetak godina jedva preživjela katastrofalne demografske trendove, koje treba što prije popraviti.

Izvijestila je da se udruzi do sada priključilo oko 300 bivših članova SDP-a, od čega više od 100 na području grada Osijeka.

Predsjednik udruge Socijaldemokrati Davorko Vidović rekao je u nedjelju da je zadaća udruge okupljati ljude na socijaldemokratskim vrijednostima, koje su danas ugrožene više nego što se pretpostavljalo da je moguće u 21. stoljeću.

Vidović je ocijenio da su socijaldemokracija i njezine vrijednosti sloboda, solidarnost, jednakost i socijalna pravda danas ugrožene te da su na kušnji više nego što su možda bile prije 150 godina.

Ne više onako brutalno i otvoreno, ali su ugrožene na jedan nov i specifičan način, i to je jedan od razloga stvaranja ove udruge, istaknuo je Vidović.

Smatra da Hrvatskoj treba jaka socijaldemokratska inicijativa, jer se SDP pokazao kao stranka koja je izgubila doticaj s građanima i biračima i problemima s kojima se ljudi susreću, a ova platforma jedan je od načina da tu bliskost i dnevnu vezu s biračima i ostvare.

Vidović je dodao da je ovo druga županija u kojoj će se osnovati podružnica udruge, a vjeruje da će za dva mjeseca podružnice postojati u cijeloj Hrvatskoj, nakon čega će slijediti i formiranje stranke.

Na pitanje novinara je li hrvatskoj Vladi potrebna rekonstrukcija i kakva, Vidović je odgovorio da je kompromitacijom ministara Vlada došla do razine kada teško može funkcionirati i na bilo koji način biti vjerodostojna te da je potrebno mandat vratiti građanima da oni izaberu Vladu za koju misle da će najbolje voditi ovu zemlju.

Na premijeru Plenkoviću je zadaća da procijeni ima li ne samo legalitet, nego i legitimitet da vodi ovu zemlju te kako i na koji način će to učiniti, rekao je Vidović.

Očito je da predsjednik Vlade ima veliki problem, a može li ga riješiti jednom masovnom rekonstrukcijom, ili će ići na izbore, to je njegova odgovornost i odgovornost njegove stranke, ustvrdio je.

Povezane vijesti

Vijesti

Saborska zastupnica SDP-a, prim.dr.sc. Andreja Marić u slobodnom se govoru osvrnula na namjeru zabrane konzumacije energetskih pića maloljetnicima od strane Ministarstva zdravstva – što...

Vijesti

Saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić izvijestila je da Klub SDP-a predlaže izmjene Zakona o osobnoj asistenciji i Zakona o socijalnoj skrbi kojim sprječava da...

Vijesti

U Hrvatskom saboru se danas održao Okrugli stol pod nazivom „Problemi onkoloških bolesnika u Republici Hrvatskoj“, u organizaciji Kluba zastupnika SDP-a. Sudjelovali su stručnjaci...