Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

KALINIĆ: ‘Kako je Njemačka već napunila 91% posto plinskih skladišta, ako nisu primali plin iz Rusije?’

‘Očito je plin išao ‘ispod žita’, zato je probušen Sjeverni tok’, smatra Pavle Kalinić.

Gostujući u emisiji Press klub, bivši zagrebački pročelnik za izvanredne situacije, Pavle Kalinić, govorio je i o ratu u Ukrajini. Smatra kako tamo ratuju NATO i Rusija, a preko leđa Ukrajinaca.

Kazao je i kako treba ‘zbrojiti 2 i 2’ i vidjeti kome najviše odgovara bušenje plinovoda Sjeverni tok.

-Njemački mediji tvrde da su skladišta plina u toj zemlji popunjena čak 91 %. Kako su to uspjeli ako im plin nije dotjecao iz Rusije. Očito se radilo ‘ispod žita’. Zato je probušen plinovod Sjeverni tok’, tvrdi Kalinić.

S druge strane kaže kako je Rusija velika vojna sila ali nema vojnika na terenu.

“Kao i Srbija u Domovinskom ratu, oni ne mogu provesti mobilizaciju, ne mogu popuniti vojne redove. Da bi Rusija mogla pobijediti u ratu morala bi preuzeti i Odesu. Da li su oni to sposobni, vidjet ćemo’, smatra.

Tvrdi da je ratom u Ukrajini napravljena strateška greška što se Rusija približila Kini.

“SAD imaju 320 milijuna stanovnika, EU ima 450 milijuna a Rusija 135 milijuna. Kad se to zbroji jedva bi se to moglo nositi s kineskih 1,3 milijarde stanovnika. Iako puno veća Rusija ima BDP kao i Italija. Zato je Kina ekonomski div”, kaže Kalinić.

Tvrdi kako je SAD-u oduvjek u interesu spriječiti osovinu Berlin-Moskva što su ovim ratom i napravili.

Više možete pogledati u videu:

Povezane vijesti

Politika

Bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, komentirao je žestoki sukob između Hamasa i Izraela, kao i uvođenje kontrola na...

Politika

Gost Novog dana bio je stručnjak za sigurnost Pavle Kalinić. Komentirao je novu rundu zaoštravanja odnosa između Hrvatske i Srbije nakon što je srbijanskom...