KAD SE MALE RUKE SLOŽE… OSOVINA OSTROGOVIĆ I BUTKOVIĆ KREĆE PO POBJEDU U RIJECI I ŽUPANIJI!

Jučer je u Rijeci predstavljena pobjednička lista HDZ-a za grad koju vodi Ostrogović, a na predstavljanju je bio i ministar Butković koji uštimava HDZ-ovu mašineriju u gradu i županiji, gdje boje HDZ-a brani Gari Capelli. “Ne može jedan grad i županija počivati na državnim projektima. Ako nema impulsa i spremnih projekata u samom gradu, onda […]

Jučer je u Rijeci predstavljena pobjednička lista HDZ-a za grad koju vodi Ostrogović, a na predstavljanju je bio i ministar Butković koji uštimava HDZ-ovu mašineriju u gradu i županiji, gdje boje HDZ-a brani Gari Capelli.

“Ne može jedan grad i županija počivati na državnim projektima. Ako nema impulsa i spremnih projekata u samom gradu, onda definitivno takav grad ne može dugoročno imati perspektivu. U tom smislu imamo prednost s Josipom Ostrogovićem kao kandidatom. Josipa poznajem od njegovih političkih početaka i prepoznao sam čovjeka koji ima energiju i impuls da preuzme odgovornost za Rijeku, da ponudi budućnost i perspektivu”, izjavio je ministar Butković naglasivši kako Ostrogović kao kandidat ima podršku vrha stranke.

Josip Ostrogović predsjednik je GO HDZ-a Rijeka i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke, te je upućen u sve izazove s kojima se Rijeka svakodnevno nosi, kao i potrebe njezinih građana.

Ostrogović je svjestan problema u gradu: “Nije sve u Rijeci bajno, Rijeka nije grad koji teče. Puno stvari ide uzvodno u Rijeci i to treba promijeniti! Rođen sam u Rijeci, baš kao i moja djeca, za koju želim da imaju sretnu budućnost u svom gradu. Želim da me moje dijete ne pita zašto je Žabica zapuštena i zašto nema dječjih igrališta u centru grada.”

Upravo je nedostatak komunikacije veliki problem kada je u pitanju vodstvo Grada Rijeke: “Komunikacija s građanima je slaba ili je nema. Gradonačelnik i župan nisu u dobrim odnosima i ne znam kako misle voditi naš kraj. Rezultate toga vidite i sami. Komunikacija je preduvjet da Rijeka ide naprijed. Ja to želim promijeniti i izgraditi kolodvor već u prvom mandatu.”

No, njegova je pozitivna energija ono što HDZ-u treba i zbog nje mnogi očekuju njegovu pobjedu.

Neke od smjernica programa Josipa Ostrogovića za gradonačelnika Grada Rijeke:

  • Sadržaji za djecu i mlade u Rijeci posljednjih su godina zanemarivani od gradske uprave. Mladim obiteljima potrebno je omogućiti potporu u vidu dvosmjenskog rada dječjih vrtića, te smanjiti ili potpuno ukinuti liste čekanja na upise. U rujnu 2021. nijedno dijete neće ostati bez mjesta u programu predškolskog obrazovanja. Našim malim sugrađanima potrebno je i njihovo mjesto u centru Rijeke, zato bi na samom Korzu izgradili dječje igralište, gdje bi djeca, njihovi roditelji i prijatelji mogli stvarati nove uspomene. Srednjoškolcima i studentima povećat ćemo broj stipendija za 100%. Mladi poduzetnici i studenti koje zanima poduzetništvo dobit će besplatan poslovni prostor, kako bi razvijali nove ideje i svoj poduzetnički duh. Različitim sadržajima obogatit ćemo i ljetne mjesece, koji su za mlade dosad uvijek bili bez posebnih uzbuđenja i obveza. Rijeka će biti grad koji potiče svoju mladost i ulaže u njihov rast u svakom pogledu, zato planiramo i povećanje naknada za novorođenčad.
  • Kao grad sporta, Rijeka će dobiti nova multifunkcionalna sportska igrališta na otvorenom, a na postojeća igrališta postavit će se umjetna trava, kako bi svim zaljubljenicima u rekreaciju dali dodatne mogućnosti bavljenja sportom. Naši mladi sportaši bit će podržani i u vidu dodatnih izdvajanja sredstava za njihove potrebe.
  • Poduzetnike koji zapošljavaju nove djelatnike s prebivalištem u Rijeci treba stimulirati s programima potpore, u koje bi se uložilo dodatnih 16 milijuna kuna. Uz programe samozapošljavanja, koji bi bili vrijedni 15 milijuna kuna, to bi trebalo dovesti do 400 novih trajnih radnih mjesta. Uz to, gradskoj upravi treba temeljita promjena u vidu digitalizacije, kako bi bila što učinkovitija, te na raspolaganju svim građanima.
  • Za sve umirovljenike organizirat ćemo besplatan gradski prijevoz, a za one s primanjima do 2.500 kuna osigurat ćemo božićnice od 400 kuna. Za naše starije građane pobrinuli bi se i izgradnjom novog doma, s dijelom prostora dnevnog boravka vanjskih stanara. Za one slabije pokretne i nemoćne organizirali bi i putujući dnevni boravak, koji bi im omogućio usluge liječnika, pedagoga, psihijatra i fizijatra.
  • Tijekom prvog mandata izgradio bih autobusni kolodvor u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture. Za naše građane omogućili bi subvencioniranu cijenu parkiranja na svim otvorenim i zatvorenim parkirnim površinama.
  • Teatro Fenice želim vratiti u gradsko vlasništvo i revitalizirati, zato će se na tome aktivno poraditi. Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca bit će obnovljeno po pravilima struke, dok će Riječanke i Riječani za sva kulturna događanja imati subvencionirane ulaznice.
  • Riječke obitelji dobit će priliku kupnje stanova u zgradama koje će biti izgrađene na parcelama u gradskom vlasništvu, kako bi svoj život mogli graditi u vlastitom gradu. Rijeku trebamo otvoriti prema moru – maknuti automobile s rive i promijeniti vizuru grada.

POPULARNE KATEGORIJE