Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

Iz Remetinca bacili sef. Na Jakuševcu iz njega počeli ispadati pištolji

U otpisu glomaznog otpada prije desetak dana zatvorski službenici odlučili su baciti sef koji nitko neko vrijeme nije mogao otvoriti jer nisu imali ključ. Prava drama nastaje na odlagalištu i reciklaži otpada, kada su otkrili da sef nije prazan, nego je pun oružja, i to tako što su pred prešu iz sefa koji je stigao iz Remetinca počeli ispadati stari pištolji, javlja RTL Danas.

O tome su razgovarali smo s glasnogovornikom Sindikata pravosudne policije Jelenkom Krešom. Zanimljivo je da o ovome slučaju javnost nije nitko obavijestio, ni Ministarstvo pravosuđa ni Ministarstvo unutarnjih poslova. U nastavku prenosimo razgovor s Krešom. 

Jeste li upoznati s ovom pričom?

Bili smo sastanku s Ministarstvom pravosuđa i v.d. ravnateljom zatvorskog sustava koji nam je objasnio kako sve to istražuju, ali da se nije ništa dramatično dogodilo.

Što vi kažete na sve to?

Mogu reći da bih se nasmijao na cijelu situaciju. Nije mi jasno da se baci sef bez da se provjeri njegov sadržaj jer sefovi nisu da bi se u njima držao gablec, sir i špek. U sefu se drži oružje, određene stvari kao zlatnina. Nekad su u tim sefovima bila plaće kad su se davale na ruke. I sef nema rok trajanje kao salama.

Tko može zbog ovog odgovarati?

Mi se nadamo da neće kolega na rampi biti kriv jer vidimo iz povijesti da se pravosudna policija promptno vodi na stegovni sud. Tko radi, taj i griješi i mora snositi posljedice. Tko je bacio sef, a da nije pogledao njegov sadržaj. Na koncu, ljudi su tamo mogli stradati.

Povezane vijesti

Politika

Kako prenosi 01portal, u nastavku sjednice Gradskog vijeća primljeno je na znanje polugodišnje izvješće o radu jednog od najuspješnijih i najpopularnijih gradonačelnika iz redova...

Politika

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je za Dnevnik Nove TV komentirao novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Odgovorio je kako će Turudić vladati DORH-om. “To ćemo tek...

Sport

Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku...

Politika

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da pitanje imenovanja predsjednika jednog saborskog odbra neće izazvati krizu u vladajućoj koaliciji, dodavši da...