Connect with us

Upišite traženi pojam

Sport

HEIDENHEIMER ZEITUNG O HRVATSKOJ I KRAMARIĆU: “Izbornik i igrači spremni su hodati kroz vatru za svoju zemlju!”, “Hrvate spaja nacionalni identitet iz kojeg proizlazi poseban ponos na reprezentaciju”

Piše: Fenix-magazin/SIM/S.I. Mandić

Pod naslovom „Kraljevi jedanaesteraca u domoljubnoj misiji“ sportski novinar Heidenheimer Zeitunga Carsten Muth objavio je u srijedu prilog iz Dohe u kojem piše kako su „viceprvaci svijeta izborili četvrtfinale i ne boje se slavnih Brazilaca“.

„Treneri i igrači Hrvatske spremni su hodati kroz vatru za svoju zemlju“, piše njemački novinar opisujući dolazak izbornika Zlatka Dalića pred novinare u Dohi nakon drame s jedanaestercima protiv Japana. -Prolomio se tada pljesak. Neki hrvatski novinari očito su bili oduševljeni pojavom izbornika i izborenim četvrtfinalom svoje momčadi, piše Muth nastavljajući:

Prilog iz Heidenheimer Zeitunga o hrvatsko reprezentaciji s izjavom Kramarića / Foto: Preslik HZ

-I doista: Hrvatska je to opet napravila čudo. Momčad Dalića nalazi se među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Kataru i na dobrom je putu da ponovno ispiše povijest. Kao i 2018. Hrvati su, kao što je poznato, u Rusiji postali viceprvaci svijeta. Francuzi su tek u finalu u Moskvi zaustavili trijumfalno napredovanje Hrvatske. I baš kao u Rusiji, momčad izbornika Dalića zadržala je živce i u pustinji kad je to bilo najvažnije. Kao i prije četiri godine u osmini finala i četvrtfinalu protiv Danske i Rusije, Hrvatska je slavila na jedanaesterce. Samo ovaj put protiv Japana. A zato jer su za jedanaesterce u svojim redovima imali izvanrednog čuvara mreže Dominika Livakovića koji je s tri obrane doveo do očaja klimave japanske strijelce, piše poznati njemački sportski novinar.

Borna Barišić ljubi Dominika Livakovića / Foto: Hina

-Imali smo fantastičnog vratara. Bio je sjajan, riješio je sve naše probleme, rekao je hrvatski izbornik naglašavajući kako je njegova momčad „na potrebnoj razini“ te da „za Hrvatsku ovo Svjetsko prvenstvo je još daleko od završetka“. Zvučalo je kao izazov konkurenciji jer je Dalić također naglasio kako se ne boji slavnih Brazilaca s kojima će se Hrvatska u petak u 16 sati sastati u četvrtfinalu.

Domoljubni stav Hrvata

Njemački novinar se u svom tekstu zapitao „što je to što Hrvate čini toliko jakima da svladaju i najteže sportske prepreke?“ te ponudio odgovor kojeg je dao hrvatski napadač TSG Hoffenheima Andrej Kramarić.

– Tome doprinosi naš domoljubni stav, prenosi Kramarićeve riječi njemački novinar nastavljajući s Kramarićevom izjavom koju je prije početka svjetskog prvenstva dao za Magazin „11 Freund“ u kojoj 31-godišnji hrvatski napadač rekao „kako je to ljudima izvan Hrvatske to teško razumjeti“.

japan hrvatska
Andrej Kramarić u utakmici protiv Japana / Foto: Hina

-Svi smo mi djeca ratne generacije i odrasli smo svjesni da su poznanici ili rođaci prolili krv za neovisnost Hrvatske da bismo mi danas mogli živjeti u miru, izjavio je Kramarić dodajući kako „Hrvate spaja naš nacionalni identitet iz kojeg proizlazi i naš poseban ponos na reprezentaciju“. Njemački sportski novinar svojim čitateljima prenosi kako je Kramarić u svim utakmicama SP bio u početnoj postavi Hrvatske te je dosad zabio dva pogotka. Pritom je još dodao kako Kramarić pripada skupini najvažnijih igrača koji daju stabilnost momčadi.

Za kraj njemački novinar piše kako „samopouzdanje Hrvata nije lažno“ te da aktualni viceprvaci svijeta još imaju niz vrhunskih igrača. Pritom redom navodi: vratar Dominik Livaković je kralj jedanaesterac, 20-godišnji Joško Gvardiol iz RB Leipziga obasut je hvalospjevima za igru u sredini obrane zajedno sa iskusnim „ratnikom“ Dejanom  Lovrenom iz Zenit St. Petersburga. Hrvatski vezni red je iznad prosjeka s Marcelom Brozovićem iz Intera, Mateom Kovačićem iz Chelsea i superzvijezdom Lukom Modrićem iz Real Madrida.

Joško Gvardiol u utakmici protiv Japana / Foto: Hina

Viceprvaci svijeta ne vidi sebe kao autsajdera protiv Brazila. Nikada nemojte podcijeniti Hrvatsku, upozorio je izbornik Dalić. “Mala smo država, ali vrijedno radimo i borimo se za svoje ciljeve“, završio je Dalićevom izjavom svoj nadahnuti tekst u Heidenheimer Zeitungu jedan od vodećih njemačkih sportskih novinara Carsten Muth.

Povezane vijesti

Politika

‘Ako odbijemo njihove proizvode i usluge, poslodavac neće imati zaradu. To je jedini način na koji ih možemo natjerati da zapošljavaju naše ljude’, smatra...

Top Tema

Nakon stjecanja iskustva i rada u pravnoj profesiji, gospođa Lekaj Prljaskaj karijeru je posvetila intenziviranju odnosa i  suradnje između Hrvata i Albanaca, a u...

Politika

Slovenske sigurnosne službe uhitile u u ponedjeljak dva ruska špijuna. Špijuni su u Ljubljani unajmili mali ured u kojem su se, službeno, trebali baviti...

Politika

‘Na takvim dokazima je Bandić išao u istražni zatvor. To su protupravne radnje’, komentirao je predsjednik. Zoran Milanović komentirao je dopisivanje ljudi iz vrha...