Connect with us

Upišite traženi pojam

Kultura

EKSKLUZIVNI INTERVJU MARKO CIBOCI, član žirija ovogodišnjeg showa ”Plesa sa zvijezdama”

Je li vam produkcija showa planski namjenila ulogu najstrožeg člana žirija ili biste i neovisno o tome na jednak način postupali i reagirali?

Moram priznati da mi produkcija nije ciljano namjenila tu ulogu, mogu čak i reći da sam se i sam nametnuo, zbilja nisam želio mjenjati sebe, ako se nekome svidim super, ukoliko se ne svidim opet super.

Jeste li u počecima showa mogli naslutiti da će upravo Pedro i Valentina biti pobjednički par?

U samom početku showa nije se moglo naslutiti tko će biti pobjednički par jer je bilo jako puno plesnih parova koji su iznimno talentirani, a pobjednik se ne rađa već se stvara, što znači da je potrebno pratiti njihov napredak iz tjedna u tjedan kako bismo mogli vidjeti koji kandidat se profilirao.

Na koga od plesačkih parova mislite da ste imali najveći utjecaj, a što ste eventualno vi od njih novo usvojili?

Mislim da ja osobno nisam ostavio nikakav plesni utjecaj, za to su u prvome redu zaduženi njihovi hvalevrijedni mentori koji su odrađivali jako dobar posao, ja sam eventualno mogao sve njih skupa samo naživcirati.

Da ste se i sami našli u ulozi kandidata, s kojom osobom iz javnog života biste voljeli podijeliti plesni podij?

S Anom Rucner, dosta je jedinstvena, unikatna, tvrdoglava i visoka.

Kako je povećanja pažnja javnost uslijed pojavljivanja u showu na vas osobno utjecala?

Pažnja javnosti nije na mene posebno utjecala, jer se i dalje bavim onime sa čime sam se  bavio i prije showa, naravno komentari i pohvale su uvijek lijepi i gode, no moram naglasiti da nije bilo odlične produkcije, odličnih kandidata i odličnih mentora, ne bi bilo niti korektnog žirija.

Kako objašnjavate toliki koloplet emocija iskazanih od strane kandidata showa? Jeste li i sami tokom bogate i uspješne karijere slične emotivne trenutke dijelili sa širom javnosti?

To je vrlo jednostavno objasniti, i to mogu sa jednostavnim citatom

„Dance is not an activity, its a lifestyle“.

Tokom cijelog showa kandidati prolaze ne samo kroz fizicke prepreko nego i najvećim dijelom kroz psihičke prepreke. Kada se nađete u takvoj situaciji onda željeli vi to ili ne, vi stvorite emotivnu konekciju spram toga što radite, i onda se dešava upravo ono što smo vidjeli tokom showa, emocije izlaze na vidjelo. A to je sasvim noramalan proces kod apsolutno svih plesača.

Koliko je potrebno odricanja i discipline kako bi se u plesu postignuli vrhunski rezultati?

Jako puno, no ukoliko se nalazite u toj situaciji vi to ne smatrate odricanjem već ulaganjem.

Planirate li ukoliko vas produkcija showa ”Plesa sa zvijezdama” pozove da kao član žirija sudjelujete u sljedećoj sezoni, na isti se odazvati?

Sve u svoje vrijeme 😊.

U jednom od intervjua najavili ste nastavak rada na vlastitim projektima i doktorskom radu. Možete li nam otkrili pokoji detalj vezano uz spomenuto?

Trenutno riješavam zaostatke koji su se nakupili kroz ova 3 mjeseca, kako na domaćem tako i  na međunarodnom nivou. Projekata je dosta, neki su veći, drugi su manji, tako da će biti užitak graditi ih i gledati ih kako rastu.

Povezane vijesti