Connect with us

Upišite traženi pojam

Na fotografiji Tugomir Majdak, Tomislav Tomašević, Renata Suša, Martina Ciglević. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Vijesti

Doznajte što vas očekuje na CroAgru i Sajmovima hrane i zdravog življenja na zagrebačkom Velesajmu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je danas CroAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije te Sajmove hrane i zdravog življenja na Zagrebačkom velesajmu.

Na sajmovima sudjeluje više od 400 izlagača iz ukupno 32 zemlje sudionice, na 12 tisuća četvornih metara, u pet paviljona.

“Izuzetna mi je čast što je Grad Zagreb već tradicionalno pokrovitelj međunarodnog sajma CroAgro te Sajma hrane i zdravog življenja. Poljoprivreda je strateška grana gospodarstva u Hrvatskoj, a Grad podržava i potiče proizvodnju lokalne hrane i kratkih lanaca opskrbe. Podržavamo strategiju od polja do stola, a posebice podržavamo povećanje udjela poljoprivredne proizvodnje pod ekološkim uzgojem”, kazao je zagrebački gradonačelnik Tomašević.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Ovogodišnja zemlja partner je Indija, tako da posjetitelji mogu očekivati i radionice joge i ajurvede te tradicionalne glazbene i plesne nastupe.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša rekla je kako se ovogodišnji sajmovi održavaju pod motom „Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje“, a veliki interes, naročito od strane mladih, potvrđuje da poljoprivreda ima svijetlu budućnost.

Na fotografiji Tugomir Majdak. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Izaslanik predsjednika Vlade RH-a, državni tajnik Tugomir Majdak je istaknuo da su ovi sajmovi najznačajniji poljoprivredni događaj u Hrvatskoj i šire. Dodao je kako je dugoročni cilj Ministarstva poljoprivrede razvoj ekološke proizvodnje i samodostatnost poljoprivredne proizvodnje hrane do 2030., a ovi sajmovi uvelike doprinose ostvarivanju tog cilja.

Na ovogodišnjem CroAGRO-u i Sajmovima hrane i zdravog življenja posjetitelje svakodnevno od 10,00 do 19,00 sati očekuju brojne popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Pokrovitelji sajmova su Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Sajmovi traju do nedjelje, 3. prosinca, a cijena ulaznice iznosi 3 eura i vrijedi za oba sajma.

izvor: zagreb.hr

Povezane vijesti

Kultura

Manifestacija Advent Zagreb od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. ponudit će najbogatiji program do sada s više od sto koncerata i raznih...

Politika

U sklopu pristupanja OECD-u (Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj – Organisation for Economic Cooperation and Development), državni tajnik Tugomir Majdak  sudjelovao je na 182....

Politika

Pored dinamične rasprave Zakona o izbornim jedinicama, razlog za povišene tonove u Saboru je jučer izazvala i rasprava Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi...

Top Tema

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, zajedno s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem, ravnateljem...