Connect with us

Upišite traženi pojam

Top Tema

BRAVO ZA HRABRE ODVJETNIKE! Lana Milić i Mladen Dragičević stali su u zaštitu interesa hrvatskog naroda

Nakon dugo čekanja predsjednik Antikorupcijskog vijeća ipak je primio istaknutu odvjetnicu Lanu Milić i istaknutog odvjetnika Mladena Dragičevića koji su stali u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa!

Danas se u Antikorupcijskom vijeću održao sastanak predstavnike Udruge Potrošač i predsjednika Antikorupcijskog vijeća. Predstavnici udruge koja u ime 42 tisuće građana vodi spor protiv Hrvatskog telekoma i Republike Hrvatske koji traje dugih 18 godina.
Kako navode iz Antikorupcijskog vijeća gotovo 50 tisuća građana je oštećeno jer je Hrvatski telekom za svaku započetu minutu telefonskog razgovara obračunavao i naplaćivao punu minutu.
“Država je to promijenila Pravilnikom iz 2004. kada je kao obračunska jedinica određena jedna sekunda, ali potrošači nikad nisu obeštećeni za period kada ih je HT ‘gulio’ nelegalnim obračunom. I ovih dana svjedočimo pogodovanju Vlade teleoperaterima na koje su upozorili zastupnici u Saboru. Naime, HAKOM mijenja Pravilnik i želi za tri puta smanjiti iznos koji teleoperateri trebaju plaćati gradovima i općinama za pravo puta za nerazvrstane ceste. Takvom odlukom bi gradovi i općine u idućih 10 godina izgubile milijardu i 500 milijuna kn”, predsjednik Antikorupcijskog vijeća.
Na kraju sastanka svi prisutni su se zapitali koliko je to vrtića, boljih cesta i infrastrukture za građane Republike Hrvatske?

Povezane vijesti

Politika

Nakon vala nezadovoljstva svekolike javnosti koje je uslijedilo radi ponovnog neusuglašavanja sudaca Vrhovnog suda RH po pitanju pravnog mišljenja o pravu na obeštećenje potrošača...

Top Tema

Kada će Grmoja zakazati sjednicu Antikorupcijskog vijeća vezanu uz navodno "izvlačenje" 940 milijuna kuna iz HT-a koju je najavio?!

Top Tema

Nakon skoro dvije godine jučer je održano novo ročište pred Trgovačkim sudom na kojemu jedan od malih dioničara Boško Bojanović pokušava dokazati da je...

Top Tema

Pobjednici u ratu, gubitnici u miru boje se sudskih troškova u borbi za veću dividendu HT-a. Društvo dioničara Hrvatskog telekoma u svom je prvom...