Connect with us

Upišite traženi pojam

Foto: HINA

Vijesti

Bijesni Vučić se boji SAD-a, Njemačke i Francuske pa napao Hrvatsku: Kako je to Vučić zlikovac kojem treba otkinuti glavu?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji u Dnevniku RTS.

Vučić je odmah na početku razgovora upitan o odgodi dolaska šefa ruske diplomacije, Sergeja Lavrova koji je u Beogradu trebao boraviti u ponedjeljak i utorak.

Podsjetimo, Lavrov nije mogao doći u Beograd jer su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet njegovog aviona iznad svog teritorija, javlja Dnevno.hr.

“Očekivao sam komplikacije”

“Sramotno i nezamislivo”, ocijenio je danas između ostalog, Sergej Lavrov.

Predsjednika Vučića je o otkazivanju posjete obavijestio ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko.

“Nisam iznenađen. Ja sam još prije nekoliko dana rekao da očekujem komplikacije. Mi smo iz dana u dan pratili. Naravno da morate izraziti nezadovoljstvo”, počeo je predsjednik Vučić.

“Takvu vrstu histerije i organiziranog napada na malu zemlju kakva je Srbija, dugo nisam vidio”.

Prozvao Hrvatsku

“Kada govorimo o tome, to nije pitanje stjecanja i gubljenja političkih poena. Pogledajte sve iz okruženja, sve njihove medije i političare. Nama je u prethodna 24 sata stiglo nikad više medija iz okruženja i cijele Europe kako bi slikali Vučića i Lavrova. Što smo loše učinili? Samo nismo pristali da uvijek budemo dio čopora”.

“Ne mislim na Amerikance, oni su još i najtiši. Rusiji ne smiju ništa, pa hajde da udaramo malu Srbiju. Od nekog Carla Bildta (bivši švedski premijer) do Hrvatske”.

“Neka nastave, nisam fasciniran njihovim prijetnjama”, rekao je Vučić optužujući Hrvatsku da govori s visoka i da pokušava zapovijedati Srbiji.

“Da ukinemo tradiciju?”

“Mi smo osudili upad u Ukrajinu, ali Rusija je tradicionalni prijatelj Srbije. Što, želite da kažemo narodu kako trebamo prekinuti odnose s Rusijom? Zar stvarno mislite da trebamo izbaciti Čajkovskog iz škola i opera? Pa što bi djeca trebala učiti i čitati ako ne Dostojevskog?”.

“Neću ni ja kao predsjednik biti dio tog čopora”.

“Da ukinemo tradiciju?”

“Htio sam pitati Lavrova kada ćemo dobiti helikopter za gašenje požara”, rekao je između ostalog Vučić.

“Gubimo 600 milijuna dolara godišnje”

“Kako je to Vučić zlikovac kojem treba otkinuti glavu? Hoćete li to reći i članici NATO saveza Turskoj, jer Lavrov ide u Ankaru? A Turska ima 32 puta više letova prema Rusiji. Hoćete je izbaciti iz NATO saveza”?

“Iz AP mrtvi hladni pišu na dan kada sam razgovarao s Putinom da je Vučić pogazio sve sankcije. Recite mi koje”!

“A to što ne koriste ruski plin…plin ide preko jedne zemlje koja graniči s Rusijom, pa ga onda uzmu i kažu da nije ruski nego da je promjenio državljanstvo”.

“Srbija će čuvati svoju politiku samostalnog odlučivanja, ali Srbija mora donijeti nedvosmislen zaključak. Srbija mora požuriti na svom europskom putu, koliko god to zvučalo kontradiktorno, jer to je najbolje za Srbiju i njenu djecu”.

“Pred nama je teško vrijeme. Na ruskoj nafti nama je, to jest građanima Srbije, iz džepa uzeto 600 milijuna dolara godišnje, zbog sankcija Rusiji”, ustvrdio je Vučić.

Povezane vijesti

Politika

Zapad strateški „razvlači” i „umara” Rusiju koja sve teže kontrolira svoje neposredno susjedstvo gdje je do jučer bila neprikosnoveni gazda. Možda se to najbolje...

Politika

Nakon skandaloznih poruka odaslanih u Novom Sadu na obljetnici stradanja Srba u vojno redarstvenoj akciji „Oluja“ od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana...

Politika

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon što mu je jučer zabranjen ulazak u Hrvatsku i posjet Jasenovcu. Podsjetimo, Vučić je jučer namjeravao bez...

Politika

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je podizanje optužnice protiv hrvatskih pilota u Srbiji: ”Za Vukovar, gdje je samo na predaji ubijeno...