Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

AFERA HEP?! JE LI PLENKOVIĆ “UVJERIO “MINISTRA FILIPOVIĆA DA BARBARIĆU KAO “POKLON “ 30/12 OSIGURA NOVI MANDAT?!

Natječaj za čelne ljude HEP-a je raspisao još davnih dana ministar Ćorić, a budući da se premijer Plenković zbog brojnih afera (kao npr. imenovanje frendice Vanje Varde u 4 nadzorna odbora i slično) bojao imenovati Barbarića ponovo direktorom HEP-a, onda mu se produžavao i produžavao vd. status.
Isti status se produžavao i Ćorićevom kumu Srpčiću.

Ministar Filipovci je htio što je logično poništiti taj natječaj i raspisati novi kako bi se prijavili novi kandidati jer se nitko normalan nije htio prijaviti na očito dogovoreni natječaj, ali se onda očito Plenković prepao da bi neki novi predsjednik uprave mogao pročačkati poslovanje te da bi krak tog ulaganja HEP-a u lobiranje pouzdanih medije mogao zanimati i istražitelje Uskoka te je očito procijenio da je bolje zadržati Barbarića i to spriječi.

Portal Paraf je naveo izjavu zastupnice Krišto Vidović da taj postupak neprimjerenog utjecaja na podobne medije (a što bi se moglo podvesti pod kazneno djelo trgovine utjecaja ako bi se to pokazalo točnim) provodi Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić pa će biti zanimljivo pratiti razvoj ove priče.

Ubrzo će se znati da li je hvarska veza Plenkovića i Katičića uspjela uvjeriti ili narediti ministru Filipoviću da njihovom zemljaku Barbariću na čelu HEP-a osigura još jedan mandat.
Jer da je Filipović uspio poništiti natječaj i time dokazati da samostalno vodi svoj resor onda bi se na takav transparentni natječaj sigurno javio neki kandidat s jakim referencama i tu Barbarić ne bi imao šanse za novi mandat.

Ubrzo ćemo vidjeti da li je Filipović morao poslušati premijera i time pokazati da ne vlada svojim resorom nego da je tu da samo provodi naloge premijera.

Povezane vijesti

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...

Vijesti

Pilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda, proveden ove godine u pet županija, pokazao je da više od dvije trećine pregledanih građana ima zdravstvene probleme te...

Vijesti

Ministar financija Marko Primorac najavio je u utorak u Saboru da će Vlada idućeg tjedna odobriti 55 milijuna eura za sanaciju dugova u zdravstvu....

Vijesti

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman pozdravio je danas dogovor o četverodnevnom prekidu vatre u Gazi te istaknuo kako je važno spriječiti prelijevanje sukoba...