Connect with us

Upišite traženi pojam

Sjednica Sabora RH, 'Aktualno prijepodne'. Na fotografiji Karolina Vidović Krišto. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Politika

Vidović Krišto pozvala zastupnike vladajućih da ne glasaju za izbor Turudića

Kako donosi Index Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) pozvala je danas zastupnike vladajuće većine da otkažu poslušnost svojim stranačkim šefovima i ne dignu ruku za izbor Ivana Turudića na čelo DORH-a jer smatra da bi time Hrvatska bila izvrgnuta sramoti.

“Pozivam zastupnike vladajuće većine da otkažu poslušnost svojim stranačkim šefovima i stave se na stranu zakona i svojega naroda, jer vaša djeca i vaš narod vam neće oprostiti sudjelovanje u ovoj sramoti i šteti koja će nastati imenovanjem Turudića. Hrvatska se voli radom i poštenjem, a ne parolama, zlouporabama i lažima”, rekla je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u saboru.

“Turudić je u potpunosti kompromitiran”

Vidović Krišto smatra da je sudac Turudić u potpunosti kompromitiran nakon svega što je o njemu objavljeno, stoga mu više nije mjesto ni u sustavu pravosuđa, dodala je. 

”U uređenim državama sudac se miče iz sustava ako se druži s odvjetnikom osumnjičenika, a kamoli s osumnjičenicima osobno. Hrvatska ima na tisuće profesionalnih i moralnih pravnika koji mogu zamijeniti sadašnje dubiozne pravosudne strukture”, naglasila je.

Ustvrdila je kako objavljene poruke između Ivana Turudića i Josipe Rimac potvrđuju da se većina sudaca imenuje na temelju trgovine i ucjena te da Hrvatskom upravljaju korumpirane i ucijenjene osobe.

“Loš mafijaški film”

“Ovo što hrvatska javnost gleda ovih dana je loš mafijaški film. Dvije strane optužuju jedna drugu, ali s argumentima koji dokazuju da su obje jednako krive. Sada Josipa Rimac optužuje Uskok da je od nje tražio da krivo svjedoči. Zašto nije tada podnijela kaznenu prijavu, zašto je do sada šutjela?” pitala je Vidović Krišto.

Uputila je apel i akademskoj zajednici da digne glas protiv korupcije i bezakonja.  

”Dužni ste dignuti svoj glas protiv nepravde i privatizacije državnih institucija u korist ogrezlih i lopovskih struktura. Dužni ste dignuti glas za dostojanstven život hrvatskih građana”, poručila je.

Izvor: Index

Povezane vijesti

Politika

Kako prenosi 01portal, u nastavku sjednice Gradskog vijeća primljeno je na znanje polugodišnje izvješće o radu jednog od najuspješnijih i najpopularnijih gradonačelnika iz redova...

Politika

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je za Dnevnik Nove TV komentirao novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Odgovorio je kako će Turudić vladati DORH-om. “To ćemo tek...

Sport

Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku...

Politika

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da pitanje imenovanja predsjednika jednog saborskog odbra neće izazvati krizu u vladajućoj koaliciji, dodavši da...