Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

VIDEO! MARIO RADIĆ: “Zahtijevamo od DORH-a poništenje ugovora s Mađarima i povratak INA-e Hrvatskoj! Sve drugo je veleizdaja!”

Zahtijevamo od Glavne državne odvjetnice da pokrene pravne mehanizme za povratak INA-e u hrvatske ruke – izjavio je, gostujući u Bujici na Z1 televiziji, Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, nakon što je u srijedu ujutro i službeno pred DORH-om pokrenuo akciju kojoj je cilj proglasiti ništetnim ugovor INA-MOL: – Ne bude li rezultata, to ne mogu drukčije nazvati nego da je, na neki način – veleizdajnički čin! To možda zvuči ružno, ali domaćin koji ne želi vratiti svoju imovinu izdaje svoju kuću, svoju obitelj, a u ovom slučaju – izdaje svoju Domovinu!

“Već sam u nekoliko navrata javno prozivao Glavnu državnu odvjetnicu i Vladu Republike Hrvatske da je potrebno pokrenuti postupak povrata upravljačkih prava INA-e,” podsjetio je Radić i dodao: “Stav Domovinskog pokreta je da međudioničarski ugovor iz 2009. godine treba vratiti na početne pozicije.”

RADIĆ: “PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA PODRŽAVA NAŠU INICIJATIVU!”

Nadležnim institucijama dali smo rok od šezdeset dana – nastavio je: – Nakon isteka tog razumnog roka, vidjeli smo da sami neće pokrenuti ništa pa sam osobno u DORH predao zahtjev za pokretanje postupka.

Radić je posebno istaknuo pozitivnu ulogu predsjednika Vrhovnog suda RH u konkretnom slučaju: – Drago nam je što je Radovan Dobronić u dva intervjua podržao našu inicijativu te da je i sam na istome tragu…

“Mi smo s gospodinom Dobronićem tijekom njegova izbora imali ideološke prijepore i oštro smo se suprotstavili njegovom stavu o pozdravu ZDS, međutim, čovjek je u ovom slučaju pokazao da se s njime može računati, posebno kada je u pitanju obrana pravnih stečevina,” konstatirao je zamjenik predsjednika DP-a.

O SUDBINI HRVATSKE IMOVINE ODLUČUJU HRVATSKI SUDOVI, A NE GENEVA ILI WASHINGTON!

Argumente kojima se Domovinski pokret vodio prilikom sastavljanja zahtijeva za podnošenje tužbe radi utvrđivanja ništetnosti međudioničarskog ugovora između Vlade RH i mađarskog MOL-a, Mario Radić je prikazao na vrlo jednostavnom primjeru: – Kada vam netko iz kuće nešto ukrade, a policija ga uhvati – slijedi kazneni postupak i ta osoba završi u zatvoru. No, to je samo dio priče jer ga vi nakon toga tužite za načinjenu štetu i tražite povrat otuđene imovine. Isto je i s ovako velikim slučajevima i potpuno je nebitno je li riječ o sto tisuća ili deset milijardi kuna… Bitno je pravo i bitna je pravna regulacija te u konačnici – pravda.

Ne postoji niti jedan razlog da se ovaj postupak ne pokrene i da se stvari ne vrate na početne postavke – upozorava Radić: – Može Plenković spominjati Genevu, Washington, međunarodne sudove i arbitraže, međutim, to nema baš nikakve veze s činjenicom da je Hrvatska izgubila mogućnost upravljanja INA-om zbog dokazano koruptivnog čina. Pa, nećete valjda, kad vam netko nešto ukrade iz kuće, pokretati arbitražu?! Valjda su hrvatski sudovi ti koji odlučuju o nama koji ovdje živimo! Jel’ mi živimo u Genevi, Washingtonu ili u Hrvatskoj?!

ORBAN BRANI SVOJE, A MI MORAMO OBRANITI SVOJE…

Na pitanje voditelja hoće li Orban biti ljut zbog ovakve inicijative, Radić odgovara: – Gospodin Orban vodi suverenističku politiku i mi se slažemo s takvim načinom vođenja politike, međutim, kada se ta politika kosi s hrvatskim državnim interesima – tu nema slaganja! Mi moramo braniti hrvatske državne interese. Viktoru Orbanu u ovom slučaju ništa ne zamjeram. Čovjek brani svoje, a mi trebamo obraniti svoje. INA je još uvijek hrvatska kompanija, OIB je hrvatski i nadležni su hrvatski sudovi.

KAKO JE PLENKOVIĆ NA BADNJAK 2016. OBEĆAO DA ĆE VRATITI INA-u HRVATSKOJ: “Svaka bi ga majka poželjela za zeta!”

Posebno se osvrnuo na već pomalo zaboravljeno lažno obećanje Andreja Plenkovića o povratu INA-e Hrvatskoj, koje je premijer u društvu Martine Dalić dao na Badnjak 2016. godine: – Kad se prisjetimo njegova govora, možemo samo konstatirati da mu je svaka riječ bila na mjestu… Kada vidimo kako Plenković lijepo priča, svaka bi ga majka poželjela za zeta! Kad čujete kako je obećavao povratak INA-e, čovjek bi mu potpisao baš svaku riječ, tu uopće nema razgovora! A gdje je problem? Problem je što je prošlo gotovo šest godina, a ništa nije napravljeno! Niti će biti.

“To što je govorio i obećavao samo je PR,” jasno je Radiću: “Uslijed krize i svih loših vijesti po novinama, Plenković izađe za govornicu i kaže “Vratit ću Inu!” I kad ga danas, nakon šest godina, netko pita o tome, on govori da je pokušao i pitao Mađare, iako ne zna gdje točno…”

Oni su njemu rekli neku cifru, koja je navodno bila veća od očekivane i nikome ništa – narugao se Radić premijeru.

“Obećanje da će vratiti INA-u Hrvatskoj isto je kao i ovo s izgradnjom nacionalnog stadiona, gdje premijerov glasnogovornik nešto obeća, a ministrica ga odmah demantira,” nastavio je i podsjetio: “Priča o stadionu nije stara dvadesetak dana, Plenković je obećao nacionalni stadion još 2018. godine, nakon uspjeha naše reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji – i opet nikome ništa.”

POTEMKINOVA SELA U OSIJEKU

Naveo je i primjer izgradnje Plenkovićevih ‘Potemkinovih sela’ u Osijeku: – Neki dan sam prolazio pokraj Hitne pomoći u Osijeku. U planu aktualne vlasti za Slavoniju navodi se izgradnja KBC-a Osijek koji će se preseliti tri kilometra dalje od sadašnje lokacije… Međutim, u ovom trenutku oni grade Hitni prijem tog istog KBC-a na mjestu stare bolnice i ulažu 400 milijuna, iako s druge strane govore kako će uskoro preseliti! Nakon što potroše novac, sutra će valjda Hitni prijem na nekim ‘točkićima’ pogurati tri kilometra dalje… Ma, kog’ oni lažu?! Planiraju dvije milijarde novog ulaganja, a bacaju 400 milijuna na starome mjestu. To su Plenkovićeva Potemkinova sela!

KOJI BI PREMIJER ZATVORIO RAFINERIJU I NE DOBIO NIŠTA ZAUZVRAT?!

Visoki dužnosnik DP-a smatra da pored standardnih elemenata koje određuju suverenost jedne nacije, u novo doba sve više do izražaja dolazi energetika, zbog čega je Radić vrlo oštar u komentiranju memoranduma kojim se Plenkovićeva Vlada odrekla rafinerije u Sisku: – Vladajuća politika jednostavno se povinula interesima MOL-a, iako je Mađarska samo u jednom dijelu u vlasništvu INA-e. Postoje svjedoci koji tvrde da se Plenković de facto složio s prijedlogom MOL-a o zatvaranju Sisačke rafinerije. Mnogima je to kristalno jasno… Postavlja se pitanje koji bi premijer mogao zatvoriti rafineriju i ne dobiti ništa zauzvrat?! Meni je to odmah zazvonilo!

VIŠE OD SIMBOLIKE: NA MJESTU ISTRAŽIVAČKOG CENTRA INA-e DANAS JE DRŽAVNI INSPEKTORAT!

Radić smatra da su razne politike, s pozicije raznih interesa, godinama doprinosile uništenju nacionalne naftne kompanije: – Istraživački centar INA-e u Šubićevoj ulici u Zagrebu, pretvoren je u Državni inspektorat. To sve govori o načinu na koji se vodi država. Umjesto znanja, ulaganja i razvoja – imamo represiju. Znači, ajmo uzimati poreze i kažnjavati one koji imaju, a koga briga za istraživanja i stvaranje novih vrijednosti!

“Vlada bez ikakvih kriterija daje koncesije raznim stranim firmama,” nastavio je kritički progovarati protiv rasprodaje strateških nacionalnih resursa, uz napomenu da “nije isto dati  koncesiju EON-u ili nacionalnoj naftnoj kompaniji, koja u integracijskom procesu s rafinerijom, može raditi profitabilan posao i ujedno štititi strateške nacionalne energetske interese.”

RADIĆ O POSKUPLJENJU GORIVA: “Da naftu uvozimo po 0 kuna, Vlada bi uzela 7!”

Zamjenik predsjednika DP-a u Bujici je posebno prokomentirao rekordno poskupljenje goriva, složivši se s brojnim građanima, koji smatraju da uhljebi s vlasti mogu biti ravnodušni prema običnom narodu, s obzirom na to da oni uglavnom tankaju gorivo na račun poreznih obveznika: – Ovo je jedan od većih udara na socijalni mir! Treba znati da od cijene goriva otprilike sedam kuna ostaje državi. Da naftu nabavljamo po nula kuna, Vlada bi litru naplaćivala najmanje sedam!

BORIS MILOŠEVIĆ JE VEĆ TREĆI OPTUŽENIK KOJI DRŽI RUKU VLADAJUĆOJ VEĆINI!

Prokomentirao je i potvrđivanje optužnice protiv Miloševića, Horvata, Tolušića i Aladrovića: – Dovoljno je proguglati i vidjet ćete da nikada nigdje na svijetu nije zabilježen slučaj da su optužnicom obuhvaćena čak četiri ministra iz jedne Vlade! A premijer u Koprivnici priča o uspjesima svoje Vlade! Uspavljuje narod pričama o tzv. novom suverenizmu, a mi tonemo sve dublje i dublje, prema debaklu Hrvatske države.

Za razliku od HDZ-ovih ministara, bivši SDSS-ov potpredsjednik Vlade, Boris Milošević, imao je povlašteni tretman tijekom ‘Afere poticaji’ – primijetio je voditelj, a Mario Radić se složio: – Čini se da su svi ministri isti, samo što su neki “malo istiji”… Kad’ je afera otkrivena, Plenković je rekao da tek treba dokazati optužbe protiv Miloševića te da će poduzeti odgovarajuće korake, ako optužnica bude potvrđena. Evo, sad je optužnica tu, a koraka biti neće! Boris Milošević je dio saborske većine. On je već treći optuženik koji drži ruku vladajućoj većini i to je vrlo znakovito…

PLENKOVIĆ ZA GUINNESSA: NAJDUGOVJEČNIJI PREMIJER U EU PROMIJENIO VIŠE OD 20 MINISTARA?!

“Čak ni u Guinnessovoj knjizi rekorda nema podatka o tome koliko je najviše uhapšeno ministra iz neke Vlade,” nastavio je Radić u istome tonu komentirati najnoviji pravosudni udarac Vladi Andreja Plenkovića: “Neki navode da je u šest godina najdugovječniji premijer u EU smijenio sedamnaest ministara, a nije sedamnaest nego dvadeset i četiri, što je također jedan veliki rekord u vlasništvu Andreja Plenkovića!”

MARIO RADIĆ: U svojim kompanijama ne bih zaposlio ni jednog ministra iz aktualne Vlade!

Mario Radić je ozbiljan poslovni čovjek koji zapošljava tisuće ljudi, a na pitanje bi li zaposlio nekog ministra iz Plenkovićeve Vlade, odgovara: – Uvijek sam govorio da bih zaposlio Zdravka Marića, s obzirom da je on dobar financijaš koji zna svoj posao. Međutim, kako on više nije ministar, moram ga izuzeti, a ovo što je ostalo je situacija “s faksa na posao” i to kao da je neka vladina mjera! Ministri koji dolaze u Plenkovićevu Valdu su ljudi koji predaju na fakultetima, čitaju knjige, nešto znaju u teoriji, ali oni nikada nisu donosili odluke u realnom sektoru, čak niti u sustavu od pet ljudi! Nikada ih ne bih zaposlio i meni je žao tih ljudi… Treba im najmanje četiri ili pet godina dok nešto nauče, a ja mislim da Hrvatska nema toliko vremena!

SJEDNICE SU JOŠ UVIJEK U NSK, A NE NA MARKOVU TRGU: Plenkovićeva Vlada polako seli prema Remetincu?!

Radić je primijetio i da Plenković još uvijek održava sjednice Vlade u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, iako više nema tzv. covid-krize, tijekom koje je Vlada izmještena u NSK: – Koliko ja znam, sjedište Vlade RH je na Markovom trgu, a covid kriza je iza nas. Covid je prošao, no, sjednice Vlade su i dalje u NSK! Unatoč tome, na Markovu trgu i dalje je ograda… Kad bi bili zločesti, mogli bi zaključiti da se Plenkovićeva Vlada polako seli prema Remetincu. Ako Uskok nastavi ovako s optužnicama, većina bi se na kraju zaista mogla tamo okupiti!

SMIJEŠNE OPTUŽBE ZAJEDNICE UTEMELJITELJA HDZ-a NA RAČUN IVANA PENAVE: “Dolazak Porfirija u Vukovar mogli su zabraniti samo MUP i Vlada!”

Mario Radić rezolutno je odbacio optužbe na račun Ivana Penave, predsjednika DP-a i gradonačelnika Vukovara, kojeg su iz splitske Zajednice utemeljitelja HDZ-a prozvali zato što nije spriječio dolazak Porfirija u Grad heroja: – Takve optužbe su žalosne, ali prije svega smiješne! Domovinski pokret je prvi osudio tu provokaciju. Odabrati baš taj datum, dan pogibije Blage Zadre je sramotno, a manipulacija HDZ-ove Zajednice utemeljitelja Splitsko-dalmatinske županije još je sramotnija! Gospodin Penava kao gradonačelnik može zabraniti nekome okupljanje, samo ako je na javnom prostoru ili u nekoj gradskoj dvorani. U crkvi, koja je u vlasništvu SPC-a nije imao nikakve ovlasti. O tom bi se vlasništvu također dalo raspravljati, a sve je već rekao naš zastupnik Ante Prkačin. Jedinu mogućnost za zabranu Porfirijevih aktivnosti u Vukovaru na dan pogibije Blage Zadre imao je ministar Davor Božinović.

“Porfiriju su dolazak u Vukovar mogli zabraniti jedino MUP i Vlada,” još je jedno ponovio Radić: “Mi smo dva dana prije dolaska upozoravali da je riječ o događaju visokog rizika i tražili da ga odgode, a oni su visoki rizik proglasili tek u nedjelju, na dan Porfirijeva dolaska.”

Bio sam u Vukovaru i u životu nisam vidio toliko policajaca – nastavio je: – I onda još netko ide kriviti Ivana Penavu?! Pa, to je morbidno i sramotno! Na obljetnicu pogibije Blage Zadre poslali su četvrti ešalon i nekog tamo državnog službenika ili tajnika iz Ministarstva branitelja, a kod Porfirija sjedi potpredsjednica Vlade, koja je prvi ešalon!

MARIO RADIĆ GOVOR PLENKOVIĆEVOG IZASLANIKA ŠPIRE JANOVIĆA NAZVAO “DEGUTANTNIM”: Blago Zadro je simbol na razini Nikole Šubića Zrinskog, oni ga ne mogu uniziti!

Radić i sam Vukovaraca i hrvatski branitelj, prokomentirao je govor Plenkovićevog i Medvedovog izaslanika Špire Janovića: – To je bilo degutantno! Na komemoraciji za Blagu Zadru govoriti o uspjesima Vlade Andreja Plenkovića, o Schengenu, o euru, o tzv. novom suverenizmu, a praktički ne reći niti jednu riječ o Blagi Zadri i ne pokazati nikakvu emociju?! Zar se baš svaki događaj mora iskoristiti za hvalu Andreja Plenkovića?! Blago Zadro je simbol Domovinskog rata i bit će simbol – što god oni govorili i što god oni pokušali napraviti! On će biti simbol na nivou Nikole Šubića Zrinskog! Oni su tim činom umanjili sebe, a njega ne mogu uniziti.

“NOVO-SUVERENIZAM” I POSLUŠNIŠTVO PREMA BRUXELLESU

Plenkovićev “novosuverenizam” DP-ov visoki dužnosnik definirao je kroz nedavni fijasko s Vučićem: – Andrej Plenković je prilikom pokušaja zabrane dotoka ruske nafte Srbiji preko Janafa, samo ispoštovao odluku Komisije – i to na manje od šest sati! Vučić je u međuvremenu uspio isposlovati da naftu dobiva još mjesec i pol dana i ona je cijelo vrijeme nesmetano isporučivana. I ovog trenutka, dok mi pričamo, nafta ide prema Srbiji. To nije hrvatska politika, to je politika poslušništva prema centrima moći, a u ovom slučaju Bruxellesu!

RADIĆ SE ČUDI VELIKOM PATRIOTIZMU ANDREJA PLENKOVIĆA I GORDANA JANDROKOVIĆA, ALI NE HRVATSKOM – NEGO UKRAJINSKOM!

“Nevjerojatan mi je taj patriotizam i nacionalizam Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića i ostalih,” začuđeno je prokomentirao Radić tzv. Krimsku platformu održanu u Zagrebu: “Strašno su ratoborni i pozivaju na veliki rat, ali oni nisu hrvatski nacionalisti i patrioti, ispada da su ukrajinski!”

Ukrajini treba pomoć i Ukrajina je žrtva agresija, ali ovako veliko busanje u prsa ljudi koji nisu bili u ratu kad je trebalo pokazati patriotizam u Hrvatskoj, to zaista čudi – naglasio je i zapitao se: – Što je glavni zaključak te Krimske platforme? Oni su pozvali Rusiju da se povuče iz Ukrajine! To je kao da ja pozovem Michaela Jordana da zaigra za Cibonu!

DP PROTIV NACIONALNE STRATEGIJE KOJA PREDVIĐA SVEGA 3 MILIJUNA HRVATA 2050. GODINE…

Nacionala strategija Hrvatske pod Plenkovićevim vodstvom predviđa da 2050. godine ovdje živi tri milijuna Hrvata i svi se po tome ravnaju – šokiran je Radić: – Temeljem takve procjene rade se energetski, prostorni i infrastrukturni planovi… Domovinski pokret nije za takvu strategiju! Mi nećemo dopustiti da Hrvata 2050. godine bude svega tri milijuna! Tu strategiju nek’ slobodno poderu, to ne dolazi u obzir!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Povezane vijesti

Politika

Plinska stanica Cerić u vukovarsko-srijemskoj općini Stari Jankovci investitora kanadske tvrtke Vermilion puštena je danas u rad, a u njoj bi se nakon priključenja...

Kultura

Kontroverzni povjesničar književnosti, publicist i političar Slobodan Prosperov Novak gostovao je u Bujici Velimira Bujanca. Prosperov Novak, inače, treći je na listi Domovinskog pokreta...

Kultura

Danas je održana 2. sjednica Vlade Republike Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, s koje su u saborsku proceduru upućena dva zakona iz sektora...

Politika

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe gostovao je u Novom danu na N1 televiziji. Prvi je to njegov medijski istup od kraja izborne...

Kolačići nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. Vidi više


Kolačići (COOKIES)
Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.
Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti postavke internetskog preglednika tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.
Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, ovisi o internetskom pregledniku kojeg koristite.
Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Vipneta.
Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.
Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.
Što su kolačići od prve strane?
Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.
Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili bilo koje druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.
Da li objektivno.hr koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Kakve kolačiće koristi objektivno.hr i zašto
Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Objektivno.hr ih koristi da omogući pristup sadržaju i omogući stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na objektivno.hr. Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Objektivno.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup stranicama kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.
Da li na web-stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Za mjerenje posjećenosti objektivno.hr koristi Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis spremaju kolačiće, možete to učiniti: Google Analytics Opt-out.
Objektivno koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih proizvoda i usluga, te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku dostavlja objektivno.hr ili partner omogućuje se putem kolačića koje objektivno.hr, odnosno treća strana može postaviti u Web-preglednik korisnika. Korisnik uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Web preglednika.
Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Zatvori