Connect with us

Upišite traženi pojam

Top Tema

UDBA IH POSVAĐALA: Poznati psihijatar član Domovinskog pokreta odgovorio kolumnistu Večernjeg lista

Poznati psihijatar Herman Vukušić odgovorio je kolumnistu Večernjeg lista Davoru Ivankoviću koji ga je kritizirao u svojoj kolumni.

“U današnjem Večernjem listu ugledni komentator te tiskovine Davor Ivanković u tekstu pod naslovom “Tuđman okupio Perkovića, emigraciju i oficire JNA jer se rat ne dobiva s časnim sestrama” spominje i moje pismo od Velikog petka u kojem sam se osvrnuo na čin potpisivanja sedmorice-šestorice-petorice, pa opet šestorice generala u kojem oni traže predsjednika RH, Zorana Milanovića, da pomiluje bivše visoke udbaške dužnosnike, Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća, sa osnova njihovih zasluga u Domovinskom ratu.

Cijenjeni gospodin Ivanković (čije ja tekstove jako rado čitam) dapače kaže da sam ja u napadima na generale otišao najdalje od svih onih koji su javno osudili njihov čin i pri tome imputira da se zbog mojeg rječnika koji je “jako dalek od nacionalnog pomirenja” u grobu okreće i pokojni dr. Franjo Tuđman.

Premda je Ivankovićev tekst (barem po mojem shvaćanju) svojevrsna rehabilitacija i panegerik životnog lika i djela Mustača i Perkovića s osnova njihovog doprinosa bori za neovisnost RH (pri čemu pisac zaboravlja malu “epizodicu” sa Starim i Mladim Jastrebom poslije pada Vukovara), hvala gospodinu Ivankoviću na dodatnoj “reklami” mojeg pisma koje je, po navodima njihovih vlasnika, do sada srušilo servere nekih portala.

Herman Vukušić

Uopće ne mislim ovdje ulaziti u polemiku sa gospodinom Ivankovićem, koji je po meni ” promašio ceo fudbal” sa ovim tekstom, već mu predlažem da pročita vlastitu tiskovinu, od istoga dana, i to stranicu broj petnaest.Tamo, naime, moj drugi omiljeni komentator Večernjeg lista, gospodin Marinko Jurasić, u tekstu pod naslovom “Pismo generala kojim zazivaju Milanovićevo milosrđe politička je farsa” u sridu pogađa sve okolnosti i motive koji su doveli do ovoga sramotnog čina.

Na koncu, za gospodina Ivankovića samo jedna profesionalna fusnotica:Dva velika psihijatra, Carl Gustav Jung i Viktor Frankl, nezavisno jedan od drugoga došli su do iste spoznaje, a koja glasi:”Svaka patnja, ma koliko velika bila, izdržljiva je ako ima smisla”.

Moje pitanje svima, ne samo gospodinu Ivankoviću, povodom ovoga glasi:Koji je smisao patnje svih onih koji su ostavili dijelove svojih tijela i duša za slobodu Lijepe Naše kada njihovi legendarni zapovjednici naprave to što su napravili, a šute za Praljkov mural, Mišu Hrastova, Tomu Merčepa, Đuru Basarca, Milanovićevo pljuvanje po obilježju HOS-a i još toliko drugih stvari o kojima su se trebali puno prije oglasiti”, ističe Herman Vukušić.

Foto: HINA

Izvor: Teleskop

Povezane vijesti

Politika

Kako prenosi 01portal, u nastavku sjednice Gradskog vijeća primljeno je na znanje polugodišnje izvješće o radu jednog od najuspješnijih i najpopularnijih gradonačelnika iz redova...

Politika

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da pitanje imenovanja predsjednika jednog saborskog odbra neće izazvati krizu u vladajućoj koaliciji, dodavši da...

Vijesti

“Prije svega želio bih izraziti žaljenje zbog današnjeg nesretnog događaja u kojem su ozlijeđene četiri osobe, a jedna je nažalost smrtno stradala. Ovim putem...

Intervju

Da Hrvatska demokratska zajednica ozbiljno pretendira ostvariti povijesni rezultat i osvojiti dosad najveći broj mandata na izborima za Europski parmalnet, svjedoči i ponovno uvrštavanje...