Connect with us

Upišite traženi pojam

Sport

Šimić je u Dinamu tek dva dana, a već je Mamiću nanio težak poraz

SUDBONOSNA skupština Dinama koja je trebala odrediti budućnost kluba imat će, prema očekivanjima, svoj nastavak. Naime, na skupštini na kojoj su se trebali izglasati novi saziv Skupštine te novi Izvršni i Nadzorni odbor Dinama srušen je kvorum te Skupština nije mogla donijeti pravovaljane odluke.

Upravo iz tog razloga su navijači inzistirali da Barišić imenuje Darija Šimića u upravu prije skupštine pa sada u vrhu kluba imaju barem jednog čovjeka koji zasad uživa njihovo potpuno povjerenje. Podsjetimo, Šimić je na tu poziciju imenovan tek prije dva dana (osmog ožujka), ali je već dobrano uspio upropastiti planove mamićevcima.

Mamićevi skupštinari su se drastično osuli

Podsjetimo, Mamić je nakon prosinačke skupštine, na kojoj se izglasao odlazak Krešimira Antolića, imao čak 45 “sigurnih” skupštinara od ukupno 80. Jučerašnja skupština pokazala je da je taj broj spao na samo 34 ruke iako su mamićevci i na sam dan skupštine sve uvjeravali da i dalje barataju s 45 skupštinara.

Osim Barišića koji je aktivno radio na tome da “preobrati” neke skupštinare, vrlo važnu ulogu odigrao je i Šimić. Čovjek kojeg Mamić, a onda i njegova sekta, pogrdno naziva “šumećom tabletom”, nanio je težak poraz toj kliki.

“Šumeća tableta” Šimić nanio je mamićevcima jedan od najtežih poraza

U zadnjih nekoliko dana uoči skupštine razgovarao je s više skupštinara koje je uvjerio u viziju novog i prema članovima otvorenijeg Dinama. Rezultati kava i sastanaka koje je vodio tim povodom bili su vrlo dobri. 

Prema dostupnim informacijama, na taj način je barem dvojicu skupštinara “okrenuo” u Barišićevu korist, što je predsjedniku Dinama dalo i većinu od broja prisutnih skupštinara. Podsjetimo, rezultat prije nego što su mamićevci napustili skupštinu bio je 37:33 za Barišića.

Za očekivati je da će se do iduće skupštine glasovi odani kriminalcu iz Međugorja dodatno osipati, a Barišić je u tom pogledu dobio itekako vrijednog saveznika koji mu je već u prva dva dana boravka u upravi Dinama donio bitnu pobjedu.

Povezane vijesti

Politika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade izvijestio o napretku Hrvatske u iskorištenju sredstava iz...

Politika

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Vlade i pritom je imao mnogo za reći o aktualnim političkim i društvenim temama. Izrazio je u...

Vijesti

Nepunu godinu dana od ulaska u europodručje, samo 51 posto građana Hrvatske drži da je zajednička valuta dobra za zemlju, pokazuju rezultati Eurobarometra objavljeni...

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...