Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

Šef Hitne u Varaždinu tražio da osoblje u sanitetskom prijevozu radi svoj posao, sindikat ga želi smjeniti!

Dok su otraga vozili pacijente, medicinske sestre i tehničari se zabavljali u kabini s vozačem. Sindikati smatraju da je to njihovo pravo.

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno (SMSTZ) zatražio je u utorak razrješenje ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu (NZHM) Varaždinske županije Mladena Smoljaneca zbog, kako navode, nezakonitih radnji i mobbinga prema zaposlenicima.

Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata, navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

Ravnatelj kaže da je takvu odluku donio nakon niza pritužbi pacijenata za koje u stražnjem dijelu vozila nitko nije brinuo, dok su se sestre i tehničari zabavljali u vozačkoj kabini tijekom vožnje.

No, u Hrvatskom državnom i javnom sektoru je najveći grijeh tražiti da zaposlenici uistinu rade svoj posao.  Da se to ni u kom slučaju ne bi dogodilo, tu su sindikati.

Ono u varaždinskom slučaju najavljuju da će  protiv ravnatelja Smoljaneca podnijeti kaznenu prijavu, a zatražili su i hitni inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

On će poslužiti kao primjer onima koji se drznu od zaposlenika u javnom sektoru tražiti da rade.

14-3-2023 FOTO-yt

Povezane vijesti

Politika

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je za Dnevnik Nove TV komentirao novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Odgovorio je kako će Turudić vladati DORH-om. “To ćemo tek...

Sport

Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku...

Politika

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da pitanje imenovanja predsjednika jednog saborskog odbra neće izazvati krizu u vladajućoj koaliciji, dodavši da...

Vijesti

“Prije svega želio bih izraziti žaljenje zbog današnjeg nesretnog događaja u kojem su ozlijeđene četiri osobe, a jedna je nažalost smrtno stradala. Ovim putem...