Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvor: Povjerenstvo

Politika

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kreće s edukacijom maturanata

Kako donosi Index prvi put od svog osnutka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa educirat će maturante o sukobu interesa i njegovu sprječavanju, a prve će s tom temom upoznati učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. Edukacija za njih planirana je u ponedjeljak 12. veljače i u srijedu, 14. veljače. Slijede edukacije u zagrebačkoj II. Gimnaziji (4., 6. i 7. ožujka) i u Upravnoj školi (5. ožujka) u Zagrebu.

Edukacije će voditi predsjednica Povjerenstva Saša Jozić Ileković i članovi toga tijela te službenici ureda Povjerenstva. Nakon uspješnih radionica o sprječavanju sukoba interesa održanih u prosincu za studente, sada je cilj upoznati učenike završnih razreda srednje škole s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva, kaže Jozić Ileković.

Ići će i u druge hrvatske gradove

„Ove edukacije su zapravo prilika da se naši srednjoškolci informiraju o pojmu sukoba interesa, da znaju prepoznati situacije u kojima se on može pojaviti te da se upoznaju s pravnim okvirom koji regulira ovu tematiku“, istaknula je Jozić Ileković.

Navela je da će učenike upoznati i s konkretnim primjerima kršenja Zakona, ali i sa zanimljivim situacijama poput one kada je Povjerenstvo propitivalo je li saborski zastupnik, koji je objavio da ima uplatu od deset eura, prekršio Zakon, odnosno primio nedopušteni dar.

Najavila je i da će se edukacije dalje nastavljati u dogovorima s ravnateljima zagrebačkih srednjih škola, a nakon toga predstavnici Povjerenstva ići će i u druge hrvatske gradove.

Izvor: Index/HINA

Povezane vijesti