Connect with us

Upišite traženi pojam

Vijesti

Pavle Kalinić ljutit je zbog pada letjelice: Zapeli smo u 20. stoljeću, sramotno je da nam nisu dojavili. NATO kišobran je šupalj!

Stručnjak za sigurnost Pavle Kalinić rekao je za N1 da je pad letjelice u Zagrebu veliki međunarodni incident koji je pokazao da je NATO kišobran prilično šupalj, ili, kako bi rekli u Dalmaciji – funkcija mu je kao kad puše jugo, potpuno je neupotrebljiv.

Stručnjak za sigurnost Pavle Kalinić rekao je za N1 da je pad letjelice u Zagrebu veliki međunarodni incident koji je pokazao da je NATO kišobran prilično šupalj, ili, kako bi rekli u Dalmaciji – funkcija mu je kao kad puše jugo, potpuno je neupotrebljiv.

– Sramotno je da je navodno preletio i Rumunjsku i Mađarsku i došao u Hrvatsku i nitko nije dojavio ništa. Slušali smo ove naše ministre da su to promatrali. Nije njihov posao da promatraju, nego da spriječe. Sedam minuta je dovoljno da se to obori. Ne vidim svrhu ovih ljudi koji po Zagrebu i RH šetaju u uniformama ako napokon ne počnu nešto raditi. Nije zamrznut samo vojni rok kao što je rekao jedan ministar, a kao što vidim zamrznuta je i protuzračna obrana, komentirao je Pavle Kalinić.

Rekao je da su htjeli nabaviti anti-dron sustav za velike kulturne i sportske događaje, ali iz MUP-a su rekli da samo oni to mogu nabaviti.

– Mi trebamo imati ozbiljno obranu. Ovo pokazuje da sustav ne funkcionira. Zaglavili smo u 20. stoljeću. Treba imati proturaketni sustav, a oni mašu puškicama, kazao je, dodavši da je dokazano kako imamo nekompetentne osobe koje se ne snalaze.

Još jednom je ponovio kako bismo trebali imati proturaketni sustav kojem bi dvije do tri munite bile gotove da se to napravi.

– Sramota je da nam ni Mađarska ni Rumunjska nisu ništa javili, kao ni SAD, zaključio je Kalinić.

Povezane vijesti

Politika

Povjesničar Ivo Goldstein bio je gost Dnevnika HRT-a, a govorio je o Rezoluciji UN-a kojoj se Hrvatska protivi te o stanju u Izraelu. Koja...

Politika

U utorak, 24. listopada u Mlinovima se održala proširena sjednica Izvršnog odbora Temeljnog ogranka Hrvatske demokratske zajednice Mlinovi. Sjednicu je otvorio i vodio Marko...

Intervju

Uglednog profesora suvremene političke povijesti pri Hrvatskom katoličkom sveučilištu te savjetnika predsjednika HDZ-a upitali smo za komentar dosad neviđenog ponašanja oporbenih saborskih zastupnika, o...