Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

PADA LI URSULA? Tužiteljica Laura Kövesi istražuje nabavu cjepiva protiv Covida-19 u Europskoj uniji!

Šefica Europske komisije kupila je od Pfizera čak 4,5 milijarde doza cjepiva, što je čak 10 doza po svakom stanovniku EU-a, uključujući i djecu. 

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) potvrdio je kako  je u tijeku istraga o nabavi cjepiva protiv koronavirusa u Europskoj uniji.

Ta potvrda, kako kažu, dolazi nakon iznimno velikog interesa javnosti. Nikakvi daljnji detalji neće biti objavljeni u ovoj fazi, objavili su iz EPPO-a.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) odgovoran je za istrage, kazneni progon i podizanje optužnica protiv počinitelja i sudionika kaznenih djela koja utječu na financijske interese Europske unije. Vodi ga Laura Kovesi.

Po svemu sudeći na meti je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Ona uporno odbija EU zastupnicima pokazati komunikaciju s Pfizerom, od kojeg je novcem građana kupila čak 4,5 milijarde doza cjepiva, što je čak 10 doza po svakom stanovniku EU-a, uključujući i djecu.

– U trenutku kada je kupila cjepivo nije postojao nikakav dokaz o učinkovitosti a pogotovo o štetnosti tog proizvoda. Deset zastupnika u Europskom parlamentu postavilo joj je pitanje kada će njima, kao i građanima Europske unije, koje navodno zastupa, dostaviti na uvid komunikaciju koju je vodila s Pfizerom prilikom nabavke čak 4,5 milijardi doza cjepiva protiv Covida-19. Odgovora nema. Ovo  je sigurno najveća korupcijska afera u povijesti čovječanstva, ne samo Europske unije!’, pojasnio je hrvatski eurozastupnik MIslav Kolakušić.

Povezane vijesti

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...

Vijesti

Pilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda, proveden ove godine u pet županija, pokazao je da više od dvije trećine pregledanih građana ima zdravstvene probleme te...

Vijesti

Ministar financija Marko Primorac najavio je u utorak u Saboru da će Vlada idućeg tjedna odobriti 55 milijuna eura za sanaciju dugova u zdravstvu....

Vijesti

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman pozdravio je danas dogovor o četverodnevnom prekidu vatre u Gazi te istaknuo kako je važno spriječiti prelijevanje sukoba...