Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

Pa je li ovo moguće: Stipe Mesić, Kolinda Grabar Kitarović i Saša Perković direktori tvrtke iz Londona?

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, bivši predsjednik Stjepan Mesić i nekadašnji savjetnik predsjednika Mesića i Ive Josipovića Saša Perković direktori su u londonskoj tvrtki koja je u Hrvatskoj poznata po organiziranju propalog koncerta na kojem su trebale nastupiti svjetske pop zvijezde.

O razotkrivanju ovog bizarnog poslovnog uzleta troje bivših visokih dužnosnika s Pantovčaka govorio je autor teksta za novi broj Expressa, novinar Denis Mahmutović.

“To je firma Dadex, osnovana u svibnju prošle godine sa sjedištem u Londonu. Direktor s kojim sam se sastao kaže mi da se bave IT tehnologijama, blockchainom, fintechom, povezano s humanitarnim organizacijama i ekološkim aktivnostima, prenosi N1.

Pokušali su organizirati spektakularni koncert u Areni, humanitarnog karaktera, trebalo je prikupiti milijardu eura pomoći za Ukrajinu. Firma je to htjela organizirati tri mjeseca nakon što je pokrenuta i nema još do kraja uplaćen temeljni kapital. Koncert je neslavno propao.

Cijeli projekt su lansirali u Dubai, da će to predstaviti na Expo-u. Zanimljiva je situacija lista direktora, dvoje bivših predsjednika i sina Saše Perkovića, također bivšeg dužnosnika s Pantovčaka. Dadex ima urede po cijelom svijetu, poslovnica u Zagrebu nalazi se u Jurišićevoj, u prostorima firme koju vodi sin ministra obrazovanja, Radovana Fuchsa.

Svo troje direktora su se navodno uključili volonterski i konzultanski zbog humanitarnih projekata, ali nisu zadovoljni, prema informacijama, s takvim načinom publiciteta. To nisu ljudi pokupljeni s ulice i jako je neobično. Dato mi je do znanja da će se najvjerojatnije povući i uskoro biti izbrisani s direktorskih pozicija”, objasnio je Mahmutović.

Povezane vijesti

Politika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade izvijestio o napretku Hrvatske u iskorištenju sredstava iz...

Politika

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Vlade i pritom je imao mnogo za reći o aktualnim političkim i društvenim temama. Izrazio je u...

Vijesti

Nepunu godinu dana od ulaska u europodručje, samo 51 posto građana Hrvatske drži da je zajednička valuta dobra za zemlju, pokazuju rezultati Eurobarometra objavljeni...

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...