Connect with us

Upišite traženi pojam

Ksenija Vržina; foto: screenshot RTL

Vijesti

Odvjetnica Ksenija Vržina: Banožićeva prava kao okrivljenika su narušena – sve mu je oduzeto. Ovo je presedan

Bivši ministar obrane Mario Banožić i dalje je smješten na Odjelu intenzivnog liječenja KBC-a Osijek, nakon što je u subotu sudjelovao u tragičnoj prometnoj nesreći.

Reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić razgovarala je s njegovom odvjetnicom Kesnijom Vržina koja tvrdi da ga nije posjetila u bolnici te joj je teško govoriti o njegovom zdravstvenom stanju.

“Ovo je velika tragedija za obitelj poginulog gospodina Šarića, ali i obitelj Banožić koja izražava sućut obitelji preminulog. Zamolila bih medija da uzmu u obzir činjenicu da Banožić ima troje maloljetne djece i suprugu i koji nisu javne osobe. I ta djeca svaki dan trebaju ići u školu”, poručila je odvjetnica Vržina.

Na pitanje je li dobila uvodi u spis s obzirom na to da DORH provjerava činjenice oko analize njegove krvi odgovara:

“Sve je u fazi izvida koji su tajni i nije mi jasno otkud informacije u medijima, trguje se s potencijalnim dokazima, ugrožava se cijela istraga i vrlo mi je teško govoriti o svim tim činjenicama. Ne znam otkud te informacije te dok nemam uvid u spis ne mogu govoriti o dokazima koji kolaju po medijima.”

Smatra da ne bi trebalo doći do privođenja. “Pogotovo jer je Banožić u lošem zdravstvenom stanju. On ima prijelome, nepokretan je, nije vjerojatno ni pod punom svijesti. Ne vidim kako bi mogao utjecati na tijek eventualne istrage i potencijalne svjedoke”, rekla je odvjetnica.

Na pitanje zna li on da više nije ministar rekla je da ona nema takva saznanja.

O tome kakva će biti taktika obrane rekla je: “Poginula je jedna osoba, a da bih govorila o obrani, moram dobiti uvid u spis ako je on okrivljenik u nesreći. Mediji su ga osudili, a on nije ni osumnjičen. Postoji pretpostavaka neovisnosti. Sad on nema nikakva prava, sve mu je oduzeto, njegova prava kao okrivljenika narušena su i ovo je presedan.”

Otkrila je i hoće li se Banožić vratiti u Sabor. “Ja sam tu odluku donijela kao njegova odvjetnica, a odvjetnica sam mu bila i u prethodnim slučajevima kada sam nastupala u njegovo ime. Podnijela sam zahtjev Saboru za aktivaciju njegovog saborskog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Podnijela sam i zahtjev Vladi za 6+6 opciju da koristi pravo šest plaći i 50 posto plaće drugih 6 mjeseci.”

Nastavila je da ne zna kako će njegov oporavak ići te da je kao odvjetnica razmišljala o svim njegovim pravima. “Ne znam hoće li se vratiti u politiku ili ne, ali sam mu htjela ostaviti prostor da donese odluku najbolju za njega”, navela je. Završila je da ju nije angažirala Vlada, da oni to i ne mogu. “Odvjetnica sam mu otprije i imam njegove punomoći”, pojasnila je.

Povezane vijesti

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...

Vijesti

Pilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda, proveden ove godine u pet županija, pokazao je da više od dvije trećine pregledanih građana ima zdravstvene probleme te...

Vijesti

Ministar financija Marko Primorac najavio je u utorak u Saboru da će Vlada idućeg tjedna odobriti 55 milijuna eura za sanaciju dugova u zdravstvu....

Vijesti

Nakon što je Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora dovelo u pitanje punomoć odvjetnice Ksenije Vržine koja zastupa bivšeg ministra obrane Marija Banožića, mediji su...