Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

MILANOVIĆ: ‘NATO radi katastrofalno, idući sukob je vjerojatno s Kinezima. A mi smo najobičniji vazali…’

‘S Lavrovom sam bio hladan, kao uvijek u odnosima s Rusima. Za razliku od Grlića, našeg ‘Grlenceta’, koji mu je pjevušio, kaže predsjednik.

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Zadarskoj županiji, gdje boravi u povodu 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica. U Pakoštanima se sastao s udovicama hrvatskih branitelja iz Škabrnje. Također, dodijelio je odlikovanja braniteljima Domovinskog rata Pakoštana, a dao je i izjavu za medije.

Komentirao je pohvale koje je dobio od ruskog ministra Sergeja Lavrova koji je jučer ustvrdio da je predsjednikova teza o ratu u Ukrajini kao “proxy” ratu NATO-a protiv Rusije i obrnuto “iskrena i poštena”. Istovremeno se osvrnuo i na općeniti odnos Zapada i Rusije.

“Danas se u Ramsteinu sastaju NATO ministri. O čemu razgovaraju? Razgovaraju o vojnoj pomoći Ukrajini. Po meni to se sve skupa od početka radi na jedan katastrofalno neuspješan i štetan način, i za Ukrajinu i globalni mir”, rekao je. “Uspjeli smo zgotiviti Ruse i Kineze, što je zaista talent. Dakle, idući sukob je vjerojatno s Kinezima”, dodao je.

“Žao mi je gledati saborske zastupnice kojima su u strahu zjenice kao gruzijske lubenice. To su lijepe velike lubenice…”, kazao je Milanović.

“Ne znanima me i ne znam što Lavrov s tim misli postići. Ja sam upoznao jednom Lavrova i bio sam hladan prema njemu, kao uvijek u odnosima s Rusima. Treba bit oprezan s njima, za razliku od našeg Grlenceta, onaj šta ga rođena mater ne razumije, koji je 17.1.2022. išao Lavrovu u Moskvu ničim izazvan”, dodao je.

“Plenković je poslao Grlića, kao križanca Orfeja i gejše, da mu na liri pjevuši ruske pjesmice na uho”, kazao je. “Da ću se dati uhuškati u neki čopor, ma nema šanse. Prije ću dati da me ubiju”, dodao je Milanović. “Imamo posla s državom koja si ne može dopustiti da izgubit rat”, ustvrdio je.

“Takve zemlje (Rusija) nikad nisu dobre, ali će ganjati svoj interes. A na nama nije da moraliziramo, nego da izbjegnemo najgore. Ponašamo se kao najobičniji vazali… Jesmo Ukrajini dali oružje i lajali o tome k’o zadnje babe? Tamo ginu stotine muškaraca dnevno, bojim se da neće bolje…Jesu to činjenice, jel bole?”, nastavio je Milanović.

Zatim se dotaknuo ministra obrane Marija Banožića i kaosa s malverzacijama u VSOA-i.

“Dobio sam jednu okladu za jeftini ručak, rekao sam jednom kolegi ‘ajmo se kladiti da će sljedeća meta u ovoj prljavštini biti general (Ivica) Kinder”, rekao je. “I da će mu netko radi svojih interesa krenuti pakirat… Čovjek se trebao maknuti odmah kad je dao ostavku, zadržali su ga i sad će ga potrošiti kao zadnji komad papira. Nehumano, huljski…”, ocijenio je.

“To nije jedini problem koji imamo. Niz položaja nije popunjen jer nema prijedloga jer Plenković dopušta ministru da ignorira stvari, da nekoga potjera u mirovinu, nekome produži za dvije godine”, kazao je.

“Mi ne možemo usvojiti smjernice za SOA-u. Moramo sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Plenković to eskivira već sto godina i sad hoće telefonsku sjednicu. Neće biti telefonske sjednice, to neka radi sa svojom Vladom”, dodao je.

19-1-2023 FOTO-yt

Povezane vijesti

Politika

‘Ako odbijemo njihove proizvode i usluge, poslodavac neće imati zaradu. To je jedini način na koji ih možemo natjerati da zapošljavaju naše ljude’, smatra...

Top Tema

Nakon stjecanja iskustva i rada u pravnoj profesiji, gospođa Lekaj Prljaskaj karijeru je posvetila intenziviranju odnosa i  suradnje između Hrvata i Albanaca, a u...

Politika

Slovenske sigurnosne službe uhitile u u ponedjeljak dva ruska špijuna. Špijuni su u Ljubljani unajmili mali ured u kojem su se, službeno, trebali baviti...

Politika

‘Na takvim dokazima je Bandić išao u istražni zatvor. To su protupravne radnje’, komentirao je predsjednik. Zoran Milanović komentirao je dopisivanje ljudi iz vrha...