Connect with us

Upišite traženi pojam

Izvoe: Morski.hr

Politika

LUKA RIJEKA – IZBOR 3 ČLAN UPRAVE!! AFERA KUMOVI?! POGODUJE LI SE PROMIJENJENIM NATJEČAJEM HDZ-ovom kandidatu?!

Luka Rijeka koja je nedavno dobila novog suvlasnika u liku slovačkog poduzetnika opet bi se mogla naći na naslovnim strancima ali zbog nove potencijalne afere u vezi natječaja za izbor trećeg člana uprave.

Budući da je češki poduzetnik tek ušao u firmu očekivalo bi se da će se on prvo upoznati s poslovanjem firme a da će tek onda krenuti kadrovsko ekipiranje.

Ali upravo suprotno nastupila je panika i hitno se očito pokušava zaposliti novog člana uprave dok se novi vlasnik još ne upozna s firmom.

Tako je Nadzorni odbor na čelu sa Jugovićem raspisao natječaj za izbor dana 1. ožujka ove godine ali budući da očito kandidat koji bi im odgovarao nije imao uvjete poništili su natječaj i objavili novi 27. ožujka?!

Dosta neobično?! Ali uzimajući u obzir da se radi o firmi u kojoj CERP ima udjele i koju operativno pokriva Ministarstvo prometa na čelu s Olegom Butkovićem možda se tu krije tajna promjene uvjeta natječaja.

U kuloarima se šuška da se na natječaj prijavio zaposlenik Lučke uprave Ivan Jakšić, a koji je inače i član HDZ-ovog županijskog odbora Primorsko-goranske županije, a kojem je na čelu, a tko drugi nego Oleg Butković koji je i Ministar prometa čije ministarstvo je nadležno i za more i promet i slično.

Pričekat će se da se objavi tko je novi član uprave i kakve ima reference za taj posao jer se radi o strateškoj državnoj luci i ministra Butkovića i te kako treba zanimati kako će se luka razvijati.

Možda bi bilo najbolje da luku kupi PPD koji već upravlja lukom Ploče i djelom obale u Rijeci pa da uz energetiku i plin i luke i Fortenovu i nekretnine vlasnik PPD-a Vujnovca kupi i Luku, a možda će sljedeći biti i JANAF.

Bogata je zemlja koja ima tako bogate i sposobne pojedince pa bi nas mogli podučiti kako uspjeti u tako kratkom roku napraviti tako uspješne firme.

Kada bi Luka imala samo jednog vlasnika onda se ne bi trebali opterećivati Upravi i Nadzorni odbori ovakvim natječajima pa kad se poželjni kandidat očito ne može prijaviti onda se hitno promjene uvjeti.

Povezane vijesti

Politika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade izvijestio o napretku Hrvatske u iskorištenju sredstava iz...

Politika

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Vlade i pritom je imao mnogo za reći o aktualnim političkim i društvenim temama. Izrazio je u...

Vijesti

Nepunu godinu dana od ulaska u europodručje, samo 51 posto građana Hrvatske drži da je zajednička valuta dobra za zemlju, pokazuju rezultati Eurobarometra objavljeni...

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...