Connect with us

Upišite traženi pojam

Screenshot: N1

Politika

IZ VLADAJUĆE KOALICIJE SE ŽALE! HDZ-ovac Habijan: Nevjerojatno je da od subote imamo live stream istrage, poruka…

HDZ-ov Damir Habijan gostovao je u N1 Studiju uživo, gdje je komentirao situaciju u vladi.

Na pitanje hoće li premijer razriješiti Borisa Miloševića Damir Habijan je rekao: “Mislim da je premijer jasno rekao da svaki ministar u svakom trenutku ima mandat na raspolaganju, na premijeru je da odluči o tome. U Miloševićeve razloge ne mogu ulaziti.”

O pozivima oporbe na prijevremene izbore istaknuo je: “To je njihovo legitimno pravo, no članovi vladajuće koalicije jesu uz vladu, većina je stabilna. Oporba stvara histeričnu atmosferu i izvanredno stanje.”

Na pitanje nije li ovo izvanredna situacija, kad se čini da su tri člana vlade pod istragom, rekao je: “Znamo samo za g. Horvata. Vladajuća većina je stabilna i sve ovo od pandemije, krize, ciljeva, ulaska u eurozonu, ova vlada ima svoj program i cilj vlade je završiti posao. Volio bih da poštujemo presumpciju nevinosti, a oporba se ponaša kao da su već osuđeni. Neki dan smo saznali za istragu.”

“Građani nisu dali potporu Grmoji, koji opet skuplja potpise, ni Grbinu, koji se pokazao licemjerom, ni gđi Benčić i Kekin, nego HDZ-ovoj vladi”, napomenuo je Habijan.

“Oporba cijelo vrijeme ima tezu da je pravosuđe pod šapom HDZ-a”

“Oporba cijelo vrijeme ima tezu da je pravosuđe pod šapom HDZ-a. Ako ovo uhićenje ministra na dužnosti nije dokaz da je dijametralno suprotno, da HDZ nema nikakvog utjecaja na DORH i pravosuđe, onda ne znam što je veći dokaz”, istaknuo je.

“U postupanju DORH-a mi je jedino sporno curenje informacija. To mi je nevjerojatno. Da od subote ujutro imamo live stream istrage, zapisnika, poruka… Radi se o tajnoj istrazi, to je pitanje za DORH”, dodao je, govoreći da javnost ima pravo znati što se ministru stavlja na teret.

Rekao je također da nije bilo pritiska na pravosuđe. “Ne možemo govoriti o pritisku”, rekao je o premijerovim riječima kad je pozvao glavnu državnu odvjetnicu da objasni uhićenje. “Ova situacija nije ugodna ni za koga. Ako se utvrdi osobna odgovornost, ne možemo generalizirati, ne možemo svoditi pod stranački predznak.”

Kazao je da od predsjednika države ništa ne očekuje. “Od njega možemo očekivati jedino neočekivano”, zaključio je Habijan.

Izvor: N1

Povezane vijesti

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...

Vijesti

Pilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda, proveden ove godine u pet županija, pokazao je da više od dvije trećine pregledanih građana ima zdravstvene probleme te...

Vijesti

Ministar financija Marko Primorac najavio je u utorak u Saboru da će Vlada idućeg tjedna odobriti 55 milijuna eura za sanaciju dugova u zdravstvu....

Vijesti

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman pozdravio je danas dogovor o četverodnevnom prekidu vatre u Gazi te istaknuo kako je važno spriječiti prelijevanje sukoba...