Connect with us

Upišite traženi pojam

Politika

Ivica Puljak odlučio: Želi dati prvi otkaz. Ne zna je li neradnik iz Kerumove stranke

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak održao je konferenciju za medije na temu “dobar javni službenik ne smije biti žrtva neradnika”.

Jedan od naših političkih ciljeva je povratak povjerenje u javnu upravu i javne službe. Naše uvjerenje je da su u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama većina zaposlenih marljivi, pošteni i vrijedni radnici i da dobro obavljaju svoju posao.

Među njima, uvijek u svakom žitu ima kukolja, ima onih koji ne doprinose radu, koji ne poštuju radno vrijeme, a ponekad niti ne dolaze na posao. Baš zato da vratimo dignitet javnoj upravi, da zaštitimo radnike od neradnika, odlučili smo se uhvatiti u koštac s tim problemima”, poručio je Puljak.

Kaže da nema diskriminacije prema stranačkoj pripadnosti. “Ne radi se ni o kakvoj političkoj odmazdi, djelatnike dijelimo samo na radnike i neradnike i nitko neće biti diskriminiran jer je pripadnik neke političke stranke.”

“Svi koji pošteno i vrijedno rade svoj posao imaju mjesto i mi ćemo stati iza njih, a oni koji žele iskorištavati način da oni više ne budu među nama i da očistimo gradsku upravu i tvrtku od takvih ljudi”, istaknuo je.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević naveo je detalje o jednom takvom slučaju.

“Jedan djelatnik koji se nalazio na godišnjem odmoru i koji u gradskoj upravi nije bio od petog mjeseca, dan ili dva nakon 2. kruga izbora magično se prijavio na ulazu u gradsku upravu. Pokrenuli smo internu istragu, koristili video nadzor i prijave unutar sustava kartica. Evidentirali smo koja je to osoba radila u njegovo ime. Ta se osoba i ispričala, priznala djelo. Pokrenuta je teža povreda protiv službene dužnosti”, pojasnio je Ivošević.

Kaže da ta osoba od ukupnih 12 mjeseci u godini, 10 mjeseci u konačnici nije bila na poslu. U petom mjesecu je također napustio Hrvatsku, potvrdio im je MUP. Podnešena je i prijava HZZO-u zbog sumnje na lažno bolovanje.

Novinari su gradonačelnika upitali je slučajnost da je osoba o kojoj je riječ član HGS-a.

“Ne znamo uopće radi li se o članu HGS-a. Nije se pojavio na poslu osam dana i po zakonu mu prestaje ugovor”, rekao je Puljak, navodeći da je ista ta osoba tražila sporazumni otkaz o radu nakon što se sve saznalo, što je odbijeno.

“Lažna bolovanja nećemo tolerirati”, dodao je.

“Hrvatski pravni sustav često nije dobar u borbi protiv neradnika i onih koji ne doprinose”, dodao je gradonačelnik Splita.

“Ovo je primjer na koji se način želimo boriti za vraćanje digniteta u javne službe”, poručio je Puljak.

Foto: HINA, Izvor: Tleskop

Povezane vijesti

Politika

Kada je gradonačelnik Franković pokrenuo Projekt Respect the city skeptici su upozoravali da se radi o neperspektivnom projektu ali je vrijeme pokazalo da je...

Politika

Bojan Ivošević, 32-godišnji splitski dogradonačelnik, u subotu, 3. rujna, oko 16 sati je napadnut zbog čega je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog...

Politika

U jeku afere INA na Facebooku se oglasio splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je izračunao da je tri milijarde i dvjesto milijuna kuna poslagano u novčanice...

Politika

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak komentirao je za N1 navalu turista na grad pod Marjanom. Za razliku od mnogih Splićana, Puljak kaže kako “nije upao...