Connect with us

Upišite traženi pojam

Stjepan Kovač
Stjepan Kovač
Stjepan Kovač

Top Tema

INTERVJU STJEPAN KOVAČ: Kao političar, uvijek sam spreman dati svoj doprinos zajednici te ću razmotriti mogućnost kandidature kada za to dođe vrijeme

Nekadašnji SDP-ov gradonačelnik Čakovca, danas neovisni saborski zastupnik za Objektivno.hr otkriva razloge pristupanja HSS-u te aktivaciji političke karijere.

Zašto ste se odlučili pristupiti HSS-u te na koji način planirate doprinijeti radu stranke?
Odlučio sam se pridružiti HSS-u jer vjerujem da ta stranka ima kvalitetan politički program i da će se boriti za interese građana. Planiram doprinijeti radu stranke kroz svoje znanje i iskustvo u politici, kao i kroz svoje aktivnosti u Saboru. Želim pomoći u izradi programa i strategije stranke, kao i u promociji njenih vrijednosti i ideja.

Za koji segment prezentiranja stranačkih politika ćete vi biti zaduženi?

Kao do sad neovisan saborski zastupnik, neću biti zadužen za prezentiranje stranačkih politika HSS-a. Međutim, kao član stranke i aktivni političar, planiram promovirati vrijednosti stranke kroz svoje javne nastupe i aktivnosti na terenu. Također, stranka i klub u Saboru će mi pomoći za kvalitetniji rad i promicanje ideja za dobrobit svih građana.

Jeste li ostali u kolegijalnim odnosima sa zastupnicima vaše bivše stranke SDP te vjerujete li u nastavak suradnje s njima u budućnosti?

Ostao sam u kolegijalnim i dobrim odnosima sa zastupnicima moje bivše stranke SDP. Nastavit ću surađivati s njima u Saboru i boriti se zajedno za interese građana. Vjerujem da se u politici ne radi samo o stranačkim podjelama, već o zajedničkom radu za dobrobit svih građana.

Jesu li istinita nagađanja da ćete ponovno aktivirati i vijećnički mandat u Gradskom vijeću Grada Čakovca te iz kojeg razloga isto činite?

Nagađanja da ću ponovno aktivirati vijećnički mandat u Gradskom vijeću Grada Čakovca su istinita. Odlučio sam se za to zato što smatram da mogu doprinijeti razvoju grada kroz svoj rad u Gradskom vijeću. Želim biti uključen u procese donošenja odluka te dati svoj doprinos razvoju grada i poboljšanju kvalitete života građana.

Kakvim ocjenjujete mandat vaše prethodnice na gradonačelničkoj dužnosti, gđe Ljerke Cividni?

Kao političar i građanin, imam poštovanje prema Gđi. Cividini i njenom radu kao gradonačelnici. Međutim, ocjenu njenog mandata najbolje će dati građani na izborima. Siguran sam da postoji prostor za poboljšanja i da će moj rad kao vijećnika u Gradskom vijeću doprinijeti razvoju grada. Kao bivši gradonačelnik, dokazao sam da bolje uvijek može i da se kroz konstruktivnu suradnju i zajednički rad mogu postići veliki uspjesi u razvoju grada.

Kanite li se ponovno kandidirati na lokalnim izborima?

Odluka o ponovnoj kandidaturi na lokalnim izborima još nije donesena. Međutim, kao političar, uvijek sam spreman dati svoj doprinos zajednici te ću razmotriti mogućnost kandidature kada za to dođe vrijeme.

Povezane vijesti

Politika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade izvijestio o napretku Hrvatske u iskorištenju sredstava iz...

Politika

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Vlade i pritom je imao mnogo za reći o aktualnim političkim i društvenim temama. Izrazio je u...

Vijesti

Nepunu godinu dana od ulaska u europodručje, samo 51 posto građana Hrvatske drži da je zajednička valuta dobra za zemlju, pokazuju rezultati Eurobarometra objavljeni...

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...