Connect with us

Upišite traženi pojam

Jurgen Klopp nije jedini očaran igrom Ivana Perišića u domaćem porazu njegovog Intera od Liverpoola (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Isti dojam je krilo Intera ostavilo i na Gazettu dello Sport. Talijanski dnevnik svjetskog glasa nahvalio je hrvatskog asa talijanskog prvaka.

Sport

Gazzetta: Napaljenik Perišić briljirao protiv Liverpoola. Uništio zastrašujućeg beka

Jurgen Klopp nije jedini očaran igrom Ivana Perišića u domaćem porazu njegovog Intera od Liverpoola (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Isti dojam je krilo Intera ostavilo i na Gazettu dello Sport. Talijanski dnevnik svjetskog glasa nahvalio je hrvatskog asa talijanskog prvaka.

U izvještaju s utakmice Gazzetta ističe Perišića kao jednog od dva najbolja igrača Intera, uz Hakana Calhanoglua. Njih dvojica su, uz Virgila van Dijka, ujedno i najbolje ocijenjeni igrači utakmice s ocjenom 7. Napominjemo da su Talijani jako škrti kada su ocjene u pitanju te je sedmica, posebno za igrača uvjerljivo poražene momčadi, jako visoka ocjena.

Naravno, svi koji su gledali utakmicu slažu se da rezultat nije realan, odnosno da je, kako piše Gazzetta: “Prekrasni Inter predvođen sjajnim Perišićem zaslužio daleko više.” Ističe dio igre u kojem je dominirao: “Dvadesetak minuta igre u drugom poluvremenu je Perišićeva škola izvrsnog nogometa. Oduševljavao je i dominirao protiv Liverpoola driblinzima, ali najviše visokim intenzitetom igre, na čemu inače zavidimo Englezima.”

Talijani ističu da je Perišić spomenute kvalitete pokazao u akciji kojom je namjestio najbolju priliku za Inter: “Impresivno je proletio pored Liverpoolovog desnog bočnog Trenta Alexander-Arnolda, koji nikako nije poznat po sporosti i krasno centrirao za Calhanoglua, ali njegov udarac pogodio je prečku. Općenito, Perišić u drugom poluvremenu nije prestajao oduševljavati.”

U tekstu s ocjenama igrača i obrazloženjima za vrednovanje njihovog učinka, Gazzetta je Perišića istaknula kao najboljeg igrača utakmice i onog koji je s Van Dijkom podijelio naslov igrača utakmice te pod naslovom “Perišić, igrač s vizijom igre. Onaj koji pali fitilj u napadu i poslužuje za gol” napisala: “Predstava protiv Liverpoola pokazala je da 33-godišnji Hrvat proživljava drugu mladost.

Niz je možebitnih razloga za to: borba za novi ugovor, motivacija trenera Inzaghija kojem je ljubimac i nova uloga koju je dobio. Što god stajalo iza ove Perišićeve impresivne partije, činjenica je da je inače zastrašujućeg i potpuno napadački nastrojenog TAA natjerao da cijeli meč neuspješno igra samo obranu.

Sve opasne akcije Intera išle su preko Perišića ili ih je on takvima napravio. Zamalo je donio gol i pokazao da odlično čita igru. Što se tiče trke, Redsi su mogli samo pokušavati uhvatiti ga. Usprkos svojoj dobi i ludom intenzitetu igre, Perišić je na terenu izdržao svih 90 minuta.”

Objašnjavajući zašto je Alexander-Arnolda ocijenila samo s 5.5, Gazzetta piše: “Poznato je koliko je on ofenzivan desni bočni, ali protiv napaljenika Perišića bio je prisiljen povući se i patiti. Perišić ga je čak izgurao s boka u sredinu.”

Izvor: Index

Povezane vijesti

Politika

Povjesničar Ivo Goldstein bio je gost Dnevnika HRT-a, a govorio je o Rezoluciji UN-a kojoj se Hrvatska protivi te o stanju u Izraelu. Koja...

Politika

U utorak, 24. listopada u Mlinovima se održala proširena sjednica Izvršnog odbora Temeljnog ogranka Hrvatske demokratske zajednice Mlinovi. Sjednicu je otvorio i vodio Marko...

Intervju

Uglednog profesora suvremene političke povijesti pri Hrvatskom katoličkom sveučilištu te savjetnika predsjednika HDZ-a upitali smo za komentar dosad neviđenog ponašanja oporbenih saborskih zastupnika, o...