Connect with us

Upišite traženi pojam

IZVOR: HINA

Politika

ACI FLY – PLENKOVIĆEVA SRAMOTA?! DA LI JE MINISTAR BUTKOVIĆ OMOGUĆIO PAVIĆU ZAPOŠLJAVANJA BEZ JAVNOG NATJEČAJA I KUPNJU PRIVATNOG AVIONA?!

Kako piše Večernji list direktor ACI-ja je uz blagoslov ministra Butkovića i uz potporu Branka Bačića omogućio ACI-ju da pokrene tvrtku ACI Fly i da tu uhljebi brojne gubitnike HDZ-ovce u firmu koja uopće ne posluje na tržištu?!

Firma ACI Fly uopće nema aviona ali ima zaposlene i pitanje je trenutka kada će se DORH zainteresirati oko te fiktivne tvrtke koja očito sluzi samo za uhljebljivanje podobnih ministru Butkoviću i Branku Bačiću, zvani gubitnik Korčule koji je u tu tvrtku ugurao gradonačelnika Korčule koji je izgubio izbore i kojega je očito trebalo negdje politički uhljebiti.

Zanimljivo je gdje je radno mjesto toga Fabrisa i kako provodi radno vrijeme i za što ga ACI plaća kao i ostale zaposlenike tvrtke koja ne posluje?!

Ministar Butković to dozvoljava jer da nije tako smijenio bi odgovorne i zatvorio firmu koja ne posluje nego samo stvara gubitke državnoj firmi.

Inače direktor ACI-ja Pavić je vrijedno štedio pa je kupio jedva od kredita avion da bi valjda lakše išao na posao ali kakav slučajnost da je avion kupio neposredno nakon što je ACI naravno bez javne nabave nabavljao skupe katamarane i jedrilice ali to je tema koja može zanimati neke druge institucije.

Zanimljivo je zašto Butković i Plenković dozvoljavaju firmi kao ACI da bude izuzeta od javne nabave i to samo oni znaju, a možda se odgovor krije i u tome da je onda lakše ugovoriti poslove koji nisu baš transparentni.

Da sve bude kako treba i da nitko previše ne pita zato je i Butković kao predsjednika nadzornog instalirao tajnika ministarstva Ivanušeca pa neka i on ubere nekih 2000 kn mjesečno za tekuće troškove.

ACI je pokrenuo projekt nove marine Port Baroš zajedno sa Lurssenom pa će biti zanimljivo kako će Lürssenu objasniti da ne bi provodili javnu nabavu ili će ti ipak morati promijeniti pravila ponašanja i držati se malo vise zakona jer Nijemci sigurno ovakvo upravljanje firmom neće dopustiti.

All možda ministar Butković nađene novi način upravljanja jer ipak je on ministar, a i dobro se zvati Butković jer neka firma istog prezimena iz Novog Vinodolskog bilježi sjajne poslovne rezultat pa možda bi ministar Butković mogao preporučit Lürssenu da gradnja marine brže krene.

Povezane vijesti

Vijesti

Predstavljajući Zakon o inkluzivnom dodatku, premijer Plenković kazao je da će se njime izdvajati čak 89 posto više sredstava za osobe s invaliditetom, s...

Vijesti

Pilot projekt preventivnih zdravstvenih pregleda, proveden ove godine u pet županija, pokazao je da više od dvije trećine pregledanih građana ima zdravstvene probleme te...

Vijesti

Ministar financija Marko Primorac najavio je u utorak u Saboru da će Vlada idućeg tjedna odobriti 55 milijuna eura za sanaciju dugova u zdravstvu....

Vijesti

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman pozdravio je danas dogovor o četverodnevnom prekidu vatre u Gazi te istaknuo kako je važno spriječiti prelijevanje sukoba...