UHLJEBI PREISPITUJU DOMOLJUBLJE MNOGO STRUČNIJIH ČLANOVA UDRUGE GLASA PODUZETNIKA?! AKO ITKO NE VOLI HRVATSKU, TO SU HDZ-OVI PARAZITI?!

U NAJBOLJEM stilu totalitarnih društava, sovjetskog, kineskog, jugoslavenskog, drugarica Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za proračun i financije, na opravdane kritike Nacionalnog plana oporavka koje je iznio ekonomist Vuk Vuković rekla je kako svi koji kritiziraju taj plan i projekte koji se njime financiraju ne vole Hrvatsku. Drugarica Grozdana Perić, čini se, voli taj narativ […]

U NAJBOLJEM stilu totalitarnih društava, sovjetskog, kineskog, jugoslavenskog, drugarica Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za proračun i financije, na opravdane kritike Nacionalnog plana oporavka koje je iznio ekonomist Vuk Vuković rekla je kako svi koji kritiziraju taj plan i projekte koji se njime financiraju ne vole Hrvatsku. Drugarica Grozdana Perić, čini se, voli taj narativ – tako je prošle godine Hrvoja Bujasa, šefa Glasa poduzetnika, na panelu u Zadru pitala je li želio Hrvatsku.

… Cijela filozofija totalitarnih društava je kada netko iznese opravdanu kritiku napasti ga da time ruši svetinje – nekada socijalizam, Tita, partiju, danas Hrvatsku, Domovinski rat ili neku još općenitiju “domoljubnu” frazu.

… Dr. sc. Vuk Vuković, mladi stručnjak impresivne biografije, vanjski je član Odbora za proračun i financije, gdje je došao na prijedlog Glasa poduzetnika, poznatog i po kratici UGP.

… Kritiku Vuka Vukovića na program HDZ-ovci su, čini se, teško primili. Vuk Vuković piše:

“Meni nije bilo dopušteno odgovoriti na komentare predstavnika Vlade (premijerov savjetnik Savić i kolega iz ministarstva financija) nakon mog izlaganja, a koji izgleda uopće ne shvaćaju poantu programa oporavka na kojem rade. Najviše je zasmetala moja konstatacija da će ogroman dio ovog novca završiti u paraprivatnom sektoru, u politički uvezanim firmama, jer ne postoji nikakav mehanizam kojim će se to spriječiti. (…) Dakle nisam dobio odgovor na ključna pitanja: prvo, kako će ovo potaknuti ekonomski rast i koji je procijenjeni učinak ovakvih politika tekuće proračunske potrošnje na realni sektor, te drugo, kako mislite spriječiti koruptivne procese koji su veliki dio javnih natječaja?”

Tekst Gorana Vojkovića u cijelosti pročitajte na LINKU.

POPULARNE KATEGORIJE