Tuga za poginulim vojnikom

Lijes s tijelom 27-godišnjeg Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u samoubilačkom terorističkom napadu talibana u Afganistanu, danas ujutro je stiglo u Hrvatsku. Na Plesu je organiziran svečani doček su prisustvu vojnog i državnog vrha, a na aerodromu je bila i obitelj poginulog vojnika. Svečanom dočeku nazoče i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, […]

Lijes s tijelom 27-godišnjeg Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u samoubilačkom terorističkom napadu talibana u Afganistanu, danas ujutro je stiglo u Hrvatsku.

Na Plesu je organiziran svečani doček su prisustvu vojnog i državnog vrha, a na aerodromu je bila i obitelj poginulog vojnika. Svečanom dočeku nazoče i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Njemačke, Češke i Albanije.

U Ministarstvu obrane održana je komemoracija za poginulog skupnika Josipa, a sprovod bi se trebao održati sutra uz najviše vojne počasti.

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta su u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu i izvan su životne opasnosti. Svi ostali pripadnici kontingenta su dobro i nisu neposredno ugroženi, objavilo je Ministarstvo obrane.

POPULARNE KATEGORIJE